Meghódítja Ausztráliát a Qatar Airways

Alig két hét eltéréssel lepte meg a Qatar Airways az utazókat két újabb ausztrál desztinációjának bejelentésével. A már evidenciává vált Dohából naponta repült Melbourne és Perth mellé idén tavasszal Sydney és Adelaide is bekerült a légitársaság menetrendjébe. Az új úti célokkal együtt 2016-ban már négy ausztrál nagyvárosba repül dohai bázisáról a Qatar Airways.

A március 1-jén induló Doha– Sydney járat naponta, közbenső leszállás nélkül közlekedik. A járat Dohából QR908 járatszámmal helyi idő szerint 20.10-kor indul és sydney-i idő szerint másnap 18.05-kor száll le a város Kingsford Smith repülőterén. Vissza a QR909-es járat 22.20-kor indul és dohai idő szerint 05.05-kor landol a Hamad International Airport betonján. Az útvonalon a Qatar Airways Boeing 777-300-as típusa repül két – business és economy – osztállyal. Az ínycsiklandó menük és finom italokhoz a gépen az Oryx fedélzeti szórakoztatóelektronikai rendszer kínál kellemes időtöltést.

A szintén naponta közlekedő Doha– Adelaide járat május 2-án indul először útjára. Dohából QR914-es számmal helyi idő szerint 21.00-kor száll fel és szintén a következő napon landol 16.25-kor az adelaie-i időzónában. A visszaúti QR915-ös járat 21.25-kor startol és érkezik a Hamad International Airportra másnap 04.50-kor. Az adelaide-i járat egyik különlegessége, hogy a járatokat a Qatar Airways által a 2015 januárjában a világon elsőként forgalomba állított Airbus A350-es teljesíti. Egyben ez az egyetlen útvonal a négy ausztrál nagyváros közt, amelyen a típus közlekedik. Az európai repülőgépgyártó „műanyag” gépén szintén két osztályon – business és economy – élvezhetjük a légitársaság minden fedélzeti kényeztetését. A 36 üléses Business Classon 1-2-1 elrendezésű ággyá alakítható, míg a turistaosztályon 3-3-3 székezéssel, 47 centi széles ülésekből élvezhetjük az egyedülálló Oryx szórakoztatórendszer filmjeit, muzsikáit.

A businessosztály utasai nem csupán a levegőben, hanem a Hamad repülőtér díjnyertes üzleti várójában, az Al Mourjan Business Lounge-ban várhatnak kényelmesen a csatlakozó járatukra.

A járatok megnyitását nagy várakozás előzte meg. A két város Ausztrália kulcsfontosságú nagyvárosa. Az új-dél-walesi Sydney a kontinens első, valamint a Föld egyik első számú üzleti központja. Természeti és ember alkotta látványosságainak köszönhetően a világturizmus térképén is előkelő helyen szerepel. Adelaide, Dél-Ausztrália kozmopolita központja számos múzeum és kulturális intézmény otthona, melyet páratlanul szép természet egészít ki.

Hogy mindebből Magyarországon mit profitálhatunk? A két új ausztrál járattal immár heti 28 alkalommal juthatunk el Budapestről a kontinensnyi ország legkülönbözőbb részeire egy átszállással. Ugyanaz igaz visszafelé is. Legyen szó be- vagy kiutaztatóról, mindkét irányban jól jár a Qatar Airways ausztráliai terjeszkedésével. Az pedig már hab a tortán, hogy dohai átszállási lehetőségei számát bővíti akár Ausztrália, akár a 152 desztinációt repülő Qatar Airways más úti céljai felé is, hogy a légitársaság az eddigi heti 7-ről 10-re növeli budapesti járatai számát. 2016. július 3-tól hétfőn, csütörtökön és vasárnap két járat is közlekedik a két főváros között a már jól megszokott Airbus A320-as típussal. Az új járatok 13.40-kor indulnak Dohából 18.10-es ferihegyi érkezéssel. Vissza 19.10-kor felszállva helyi idő szerint 01.25-kor landolnak a Hamadon.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.