hirdetés
hirdetés

Megjelent a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza

A jubileumi kiadvány idén 305 éttermet, strandbüfét, kávézót, lángosozót, pékséget és egyéb helyet ajánl a nyaralók figyelmébe.

hirdetés

A Magyar Konyha nyári lapszámához ajándékként hozzácsomagolt kiadványban idén 45 új helyet is bemutatnak, amelyek jórészt idén nyáron nyitottak.Mint a szerkesztők kiemelték, a tavalyi évhez képest csökkent mind a kiadványba bekerült vendéglátóhelyek, mind az új helyek száma, a "régi kedvencek" azonban túlnyomórészt működnek.

A Balaton 2022 Gasztrokalauz nemcsak azt foglalja össze, hol és mit érdemes enni a Balatonnál, hanem egyúttal rámutat arra is, hogy a Balaton mellett vendéglátást vinni nem csupán üzlet, életérzés is - derül ki a kiadvány megjelenése alkalmából kiadott közleményből. Ebben a szerkesztők hangsúlyozzák, a Magyar Konyha kiadványa nem étteremkalauz, hanem kulináris útikönyv, az éttermi kategóriák mindegyikéből megfogalmaz ajánlásokat az érdeklődőknek, legyen szó vendégasztalokról, kultúrbisztróról, halsütödéről, retró ikonokról, fűszerkertekről, sajtkészítő műhelyekről, kockásabroszos kisvendéglőkről, fine dining éttermekről vagy borászatokról.

A szerkesztők tapasztalatai szerint sokasodott a vega/vegán vonalat képviselő éttermek száma, ugyanakkor a "mentes" étkezés hívei sem számkivetettek már. A nápolyipizza-láz a Balatonon is érezhető, és a hamburgerre éheseknek sem kell hosszan keresgélniük.

A könnyen értelmezhető strandételek a tóparti vendéglátás nyertesei, ugyanakkor fine gasztroélmény is vásárolható a tó körül. A regionális gondolkodású éttermeknél továbbra is törekvés a helyi alapanyag, a halak korábbinál jóval változatosabb használata - áll a közleményben.

A gasztrokalauz szerzői szerint a legnagyobb változás új helyek tekintetében Veszprém környékén van. A város ugyanis gőzerővel készül arra, hogy 2023-ban Veszprém és a Balaton régió lesz Európa Kulturális Fővárosa, az utcaképfejlesztési program támogatásával pedig már idén számos új vendéglátóhely nyitotta meg kapuit.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk