hirdetés
hirdetés

Megjelent a piacon az első Covid-biztosítás

Lépést tartanak a mai járványhelyzettel a biztosítók, és némi útkeresés után megjelent az első olyan kínálati csomag, amellyel még ebben a bizonytalan, járványos időszakban is viszonylag nyugodtan útra lehet kelni, akár külföldre is, olvasható a CLB biztosítási alkusz közleményében.

hirdetés

Piacra dobták ugyanis az első olyan csomagot, amely a járványügyi vészhelyzet miatti azonnali hazautazásra szóló garanciákat is tartalmazza csakúgy, mint a karantén intézkedések miatti többletköltség megtérítésének lehetőségét is, adta hírül a vg.hu írásában.

Németh Péter, a cég online értékesítési és kommunikációs igazgatója úgy véli, ez olyan áttörés ebben az időszakban a szakmában, amely jelentősen meglódítja a piacot, és mostantól akár naponta jöhetnek újabb és újabb „Covid-biztosítási” ajánlatok.

Az éppen most megjelent, első fecskének számító ajánlat már kitér a járványügyi vészhelyzet miatt beálló, azonnali hazautazással kapcsolatos költségekre. A külföldre készülő vagy éppen onnan hazatért ügyfeleket biztosítással kapcsolatban mostanában ez a téma foglalkoztatta leginkább, jegyezte meg Németh.

Az ajánlat szerint 400 ezer forintig megtéríti a biztosító annak az ügyfelének a költségét, akinek a kiutazása után derül ki, hogy az adott ország vagy régió a COVID-19 járvány miatt kerül fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett, „fokozott biztonsági kockázatot” jelentő országok listájára, és a helyi hatóságok a külföldi állampolgárokat az ország elhagyására utasítják.

A biztosító a szervezést, költségvállalást ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni, magyarázza a CLB szakértője.

Az első ajánlatcsomag kitér a karantén-intézkedések miatti többletköltség megtérítésére is, amennyiben a kint tartózkodás alatt az adott helyen az erre jogosított hatóság zárlatot vagy területi lezárást vezet be. Ez esetben az emiatt felmerülő – igazolt – többletköltségeket a biztosító megtéríti, legfeljebb 300 ezer forintig, a szervezést, költségvállalást azonban ezekben a helyzetekben nem tudja garantálni.

Az új csomagban van már „utazásképtelenségre” vonatkozó fedezet is. Ez azt jelenti, hogy „amennyiben a biztosított COVID-19 fertőzésből adódó megbetegedése vagy hatósági karanténba kerülése a szerződéskötés után, de az elutazás előtt következik be, akkor a biztosító megtéríti az út lemondásával, máshonnan meg nem térülő indokolt és igazolt szállás, valamint utazási költséget”, legfeljebb 300 ezer forintig.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai