hirdetés
hirdetés

Megjelent az Indulj! magazin téli lapszáma

Síelés, tengerjárás, 405 nap alatt a Föld körül, kutyajó szolgáltatások, hajmeresztő repterek, Lyon, Vietnám és Szöul. 

hirdetés

Ki ne szeretne bepillantani egy elzárt világba, ahonnan információból csak foszlányok szivárognak ki, és talán még ennél is kevesebbet tudnak ők a határon túli életről? Észak-Korea éppen ilyen hely, ebből adódóan kicsit misztikus és megközelíthetetlen, ezért nagyon szerettem volna – ha csak egy pillantásnyi időre is – bekukkantani ide. Ez nemrégiben össze is jött, az Északot Dél-Koreától minden értelemben elválasztó határon, amelyet itt – nem véletlenül – demilitarizált övezetnek hívnak. A négy kilométer széles sáv közepén, a kilátótoronyban állva aztán tényleg elmondhattam, hogy láttam Észak-Koreát, még ha csak egy olyan részt, amelyet igazából kirakatként használnak a kíváncsiskodók számára.

De Észak-Korea is felismerte a turizmusban rejlő lehetőségeket, és egyáltalán nem lehetetlen ide körutazásra indulni, lehetőleg szervezett formában. Magyarországról is elérhető ez a túra mindazok számára, akik hajlandóak lemondani a telefon és az internet használatáról. Ők cserébe elfeledett szovjet repülőtípusokkal utazhatnak és valóban érintetlen természetet láthatnak.

Én mindenesetre inkább a déli oldalt ajánlom, főleg azért, mert Szöulba immár közvetlen járattal is repülhetünk, és rengeteg izgalmas programot tartogat, egyszerre hipermodern és tradicionális környezetben – ahogy az írásunkból is kiderül. A bevállalósaknak pedig vietnámi motoros túrára adunk ötleteket, és bemutatjuk a világ legveszélyesebb repülőtereit is. De mostani világcsavargónk is merész vállalkozást teljesített, amikor egy terepjáróval utazott körbe öt kontinenst, több mint egy éven át.

A nyugalmasabb programokat keresőket a hajótársaságok világába kalauzoljuk el, és ízelítőt adunk néhány nagyváros evőpiacaiból, valamint Lyon sokarcú kínálatából. Télen persze a síelés is megkerülhetetlen program, így ismert és felfedezésre váró terepeket ajánlunk. Kutyáknak és gazdáiknak pedig segítünk a kimondottan nekik szóló hazai szálláshelyek és éttermek megtalálásában, Varnus Xavér vezetésével bejárjuk Kőbányát és a hazai téli eseményekből is szemezgetünk.  

Az Indulj! magazin téli lapszáma kapható országszerte az újságárusoknál vagy megrendelhető itt. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk