Megnyitotta regionális irodáját a Flixbus Budapesten

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató Közép-Kelet-Európára fókuszál: Magyarország lett a terület új központja. 

FlixBus európai mobilitási szolgáltató új központot alakított ki Magyarországon. Mióta a vállalat az elmúlt nyáron belépett a hazai piacra, közel 100 közvetlen célállomás vált elérhetővé Budapestről és jelenleg 7 további magyar város is összeköttetésben van Európa legnagyobb intercity buszhálózatával.

Szeptembertől a budapesti regionális iroda koordinálja a vállalat magyar, román és bolgár piacát.

A FlixBus zöld hálózata folyamatosan növekszik Közép-Kelet-Európában

A FlixBus 2016 nyarán lépett be a magyar piacra. Azóta 13 ország közel 100 közvetlen célállomása vált elérhetővé Budapestről a cég hálózatában.

A nyári hónapok alatt majdnem 40 busz indult a fővárosból naponta, míg a Magyarországról, illetve a Magyarországra utazók száma a nyári hónapokban megduplázódott az előző évhez viszonyítva.

Budapest mellett jelenleg Győr, Miskolc, Szeged, Siófok, Hévíz, Keszthely és Nagykanizsa is közvetlen összeköttetésben áll európai célállomásokkal.

A növekedés Romániában is megkezdődött ezen a nyáron, a FlixBus több új stratégiai partnermegállapodást is kötött. Júliusban számos erdélyi város lett elérhető Budapestről, augusztus végén pedig 40 új román város vált az európai zöld hálózat részévé. 

„A FlixBus 2013-as indulása óta közel 60 millió utas választotta szolgáltatásunkat Európa-szerte. Látva az elmúlt év jelentős növekedését Közép-Kelet-Európában úgy döntöttünk, új regionális irodát nyitunk, hogy jobb rálátásunk legyen a helyi igényekre és hatékonyabban szolgálhassuk ki azokat.

Jelentős helyi buszpartnerekkel működünk együtt Magyarországon és Romániában is, de szeretnénk tovább erősíteni a jelenlétünket a régió piacán. A budapesti iroda a helyi üzletfejlesztés és marketing tevékenység révén jelentős szerepet játszik majd a teljes európai hálózat bővítésében.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

Technológia és startup szellemiség találkozik helyi tapasztalattal

A FlixBus nemzetközileg is egyedülálló üzleti modellje a helyi közlekedési vállalkozásokkal való együttműködésen alapul. A piacra lépése óta eltelt 4 évben a cég európai szinten 250 buszpartnerrel kötött megállapodást.

A FlixBus a hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing, sales, jegyárusítás, árazás, üzletfejlesztés és technológiai fejlesztés feladatköreit látja el, míg a helyi partnerek a buszok üzemeltetéséért felelnek. Ezzel a stratégiával a FlixBus sikerrel nőtte ki magát induló startupból Európa legnagyobb buszhálózatává, a fejlődéssel párhuzamosan pedig a régiós gazdaságot is támogatja.

Eddig több mint 6000 munkahelyet teremtett az iparágban, míg az okos és megfizethető utazási lehetőség a turizmusra is jótékony hatással van. 2017-ben a FlixBus 40 millió utasra számít Európában.
2016 óta a FlixBus a VOLÁNBUSZ Zrt-vel partnerségben üzemeltet járatokat Magyarországon.

Az együttműködés jó példája a FlixBus üzleti modelljének, hiszen a legmodernebb technológia és a startup szellemiség találkozik a helyi személyszállítási iparág 90 éves tradíciójával és minőségével, ami a szolgáltatás új generációját teremti meg a mobilitási szektorban.

Kameniczky Ákos, forgalmi igazgató, VOLÁNBUSZ Zrt.: „Az új együttműködés igazán fontos számunkra, büszkék vagyunk rá. Együttes erővel igazán versenyképes szolgáltatást biztosítunk, amely a VOLÁNBUSZ Zrt. és a FlixBus közös érdekeinek biztosítása mellett valós autóbuszos alternatívát képes nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben. Közös célunk, hogy Utasainkat több és jobb utazási élménnyel gazdagítsuk.”

Zöld és okos mobilitás: a FlixBus digitalizálja a tradicionális buszos közlekedést

A FlixBus ugyanolyan minőségű szolgáltatást biztosít flottájának minden járművén. Az ingyenes WiFi, kényelmes ülések, nagyobb lábtér, klíma, konnektor és mosdó alapfelszereltségnek számít a buszokon.

A fedélzeti GPS rendszernek köszönhetően az utasok push értesítésekben és SMS-ben kapnak információkat, akár utazás közben is. Március óta a FlixBus menetrendje integrálva van a Google Maps-be is, így tömegközlekedési alternatívaként jelenik meg a térképen.

A fejlesztés következő lépésének köszönhetően hamarosan valós idejű információ is elérhető lesz a FlixBus járműveinek pozíciójáról.

Jegyek a www.FlixBus.hu oldalon, a magyar nyelvű FlixBus alkalmazásban és offline értékesítési pontokon érhetők el. Az átfoglalás rugalmas, a jegyek törlése az indulás előtti 15-ik percig lehetséges.

Az utasok ingyenesen szállíthatják csomagjukat, a jegyeket pedig nem szükséges kinyomtatni, mivel a check-in okostelefonon felmutatott QR kóddal is lehetséges.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?