Megszépülve nyitott újra a Hotel Nemzeti

Az Accor felső kategóriás MGallery márkájaként nyitott meg Budapesten a 200. óta zárva tartó Hotel Nemzeti.

Budapest belvárosában, Hotel Nemzeti Budapest néven december elején nyílt meg az MGallery márka első magyarországi szállodája. Az Accor felső kategóriás MGallery kollekciójához világszerte közel 60 szálloda tartozik, exkluzív, személyre szabott, felejthetetlen élményeket biztosítva vendégeiknek.

Emlékezetes, hogy az Accor-Pannonia Zrt. tulajdonában levő patinás épület 2008-ban zárt be felújítás miatt. A munkálatok elkezdődtek a műemléképületben, a válság miatt azonban a tulajdonos elhalasztotta az átadást. Az idén tavasszal egy francia magánbefektető megjelenésével vált lehetővé a felújítás befejezése. Az immár többségi tulajdonos befektető azt is vállalta, hogy tíz éven belül kivásárolja az Accor-Pannonia még meglevő kisebbségi tulajdonrészét – tudtuk meg a hotel átadásakor Antoine Guego vezérigazgatótól.

Intellektuális miliő

Az első szabadkőműves színháznak köszönhetően a Hotel Nemzeti volt a budapesti kulturális élet közkedvelt találkozóhelye a XX. század elején, több híres művész fordult meg a falai között. A történelmi épület és az intellektuális légkör a hotelt olyan egyedi hellyé teszi, amely ízelítőt ad a vendégeknek Budapest művészeti szellemiségéből. A 80 szobás, 2 lakosztállyal és 3 junior suite-el rendelkező szálloda központi elhelyezkedésének köszönhetően kiváló lehetőséget nyújt a város legfőbb kulturális és turisztikai látványosságainak felfedezésére.

A jellegzetes, teljes mértékben autentikus 116 éves épület egyedülálló atmoszférával és történelmi múlttal rendelkezik. A szállodában igazi építészeti ritkaságként egyaránt megcsodálhatjuk a velencei tükrökkel díszített lépcsőházat, a lenyűgöző szobrokat rejtő belső udvart, az eredeti ólomüveg mennyezetet, valamint ezek kontrasztjaként a lélegzetelállítóan modern szobákat és közösségi tereket.

A korszerűen felújított épület harmonikus egyensúlyt teremt a hagyomány és merészség, erő és elegancia, múlt és jelen között.

Tökéletes egység teremtődik itt a történelem és a modernitás, a színek és a letisztultság, holnap és ma között. A 80 egyedi tervezésű szoba a legmodernebb belső tervezési elveknek, technikai megoldásoknak megfelelően kerültek kialakításra felső kategóriás minőségi fekhelyekkel ellátva.

A szobák vendégeinek fokozott kényelmét ingyenes internet hozzáférés, kávé- és teafőzési lehetőség, LED képernyős tévékészülék nemzetközi csatornákkal, laptop méretű széf, környezetbarát világító rendszer és univerzális média csatlakozó aljzat szolgálja. A szálloda egyik fő nevezetessége az egyedi bárszerviz, amely tradicionális, kiváló minőségű magyar ételeket és desszerteket kínál.

„Örömünkre szolgál, hogy Budapest is csatlakozhatott az MGallery szállodák sorához. Mint a szálló üzemeltetői, biztosak vagyunk abban, hogy e különleges koncepció kiemeli és megkülönbözteti a Hotel Nemzetit a fővárosban található kínálattól”- hangsúlyozta Antoine Guego, az Accor Magyarország/Szlovákia vezérigazgatója. „A szálloda felújításánál nem hagytuk figyelmen kívül annak kiemelkedő történelmi múltját és építészeti remekeit. Célunk, hogy a Hotel Nemzeti korábbi hírnevéhez méltón ismét a magyar kulturális élet szerves részévé váljon és kedvelt tartózkodási helye legyen ne csak a külföldi, de hazai vendégeinknek is.”

Művészek találkozóhelye

A Hotel Nemzeti különleges történelmi múlttal rendelkezik, hiszen a 116 éves épület az 1900-as évek elején a szomszédságában álló Nemzeti Színház miatt a művészvilág kulturális központja, a művészek kedvenc találkozó helye volt.

„A Hotel Nemzeti célja, hogy fontos és aktív szerepet játsszon Budapest kulturális és művészeti életében. A művészeti szellemiség nem csak a szálloda belsőépítészeti jegyeiben jelenik meg, de áthatja a rendszeresen megrendezésre kerülő kulturális és gasztronómiai rendezvényeket is. Ezt a szellemiséget erősíti továbbá azon kezdeményezésünk is, hogy az épület halljában és közösségi tereiben teret adunk időszakos magyar modern művészeti alkotások bemutatására. A koncepció külön érdekessége, hogy a hotel 2 lakosztálya is része a kiállításoknak, így az itt lakó vendégek azt egy kicsit saját magukénak is érezhetik” - emelte ki Vaszily Edit, a Hotel Nemzeti igazgatója.

„Ez talán az egyetlen olyan hotel Magyarországon, mely saját, egyedi koncepciójának köszönhetően nem csak szállodaként funkcionál, hanem a művészeteket is pártolja. Ennek jegyében alakult meg a Nemzeti Művész Klub is, melynek célja, a kultúra különböző területein alkotó ismert művészek összefogása egy pártolói rendszer keretében.”

A hotel gazdag kulturális kínálatán túl változatos kulináris élményt is kínál. Bárja széles skálán mutatja be a magyar konyha ízvilágát és gasztronómiai sajátosságait újragondolt főzési és tálalási móddal, valamint hangsúlyos szerepet kap a Hungarikumok, a magyar prémium termékek bemutatása is. Gazdag borkínálata a magyar borvidékek legjobbjaiból összeállított – időről-időre megújuló- szelekciót tartalmazza.

MGALLERY

A világszerte több mint 50 hotelt számláló MGallery az Accor Csoport felső kategóriás kollekciója. Az Accor Csoport a világ első számú hotelüzemeltetője: mintegy 92 országban 3500 hotelt foglal magában. Az MGallery kollekcióhoz tartozó hotelek mindegyike egyedülálló személyiséggel és történettel büszkélkedhet, amelyet a vendégek a hotel építészeti megoldásain, a belső dizájnon, valamint a szolgáltatásokon keresztül tapasztalhatnak meg. Minden egyes hotelt a kollekció három jellegzetes atmoszférájának egyike ihletett.

Egyes hotelek az “örökség” szellemét közvetítik, tele történelmi vonatkozásokkal. Más hotelek egy-egy olyan stílust tükröznek, amely egyfajta aláírása annak a művésznek, aki közreműködött a hotelre jellemző egyedi esztétikai világ megalkotásában. Megint más hotelek pedig a pihenésről szólnak, természetközeli vagy városi környezetben. A kollekcióhoz tartozó minden egyes hotel célja, hogy emlékezetes pillanatokat nyújtson a vendégeinek.

Kristin Scott Thomas, a márka nagykövete

A koncepció egyik alappillérét alkotja az MGallery nagykövetének személye, Kristin Scott Thomas angol származású, francia színésznő, akit világszerte jól ismer a közönség. A magyar közönség számára az egyik legismertebb filmje Az angol beteg (1996), amiben Oscar díjra jelölték, legjobb női főszerepben.

Eleganciája, előkelő kisugárzása, kifinomult stílusa, dinamizmusa, szakmai elismertsége és nemzetközi szereplése hűen képviseli a márkát. A színésznő maga is megtapasztalta már számos városban az MGallery élményt, melyekről szívesen be is számol a szállodák útmutatóiban, illetve nagyköveti munkájának része, hogy a márka jelentősebb eseményein is részt vesz.


Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.