hirdetés

Megszűnik a szakács- és cukrászképzés Balatonfüreden

Megszűnik szeptembertől a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium cukrász és szakács képzése, a diákoknak Veszprémbe kell járniuk.

hirdetés

A hároméves képzést a most kilencedikes és tizedikes diákok nem tudják befejezni a füredi iskolában, az idén felvettek pedig már nem tudják megkezdeni a következő tanévben. A tanulókat a Veszprémi Szakképzési Centrumhoz tartozó Jendrassik-Venesz Technikum veszi át, a diákoknak szeptembertől oda kellene járniuk, a kollégiumi férőhelyekről is gondoskodnak.

Mindkét megszűnő képzés a vendéglátás-turizmus szakirányhoz tartozik az iskolában. A füredi iskola fenntartója a Pannonhalmi Főapátságot. Kormos Gyula kommunikációs vezető a Telex kérdésére azt válaszolta: „országszerte jellemző az oktatóhiány”. Öt éve próbálják pótolni a nyugdíjba ment szakvezetőjüket, de idén áprilisban felmondott a helyette kijelölt szaktanár, „váratlan lépése lehetetlen helyzetbe hozta iskolánkat”. Utána egy másik tanár is felmondott, aki éppen abba a veszprémi iskolába megy át, ahova a diákok is kerülnek.

A kép illusztráció Fotó: Soós Lajos / MTI
A kép illusztráció Fotó: Soós Lajos / MTI

Kormos Gyula kiemelte: „További váratlan fejlemény, hogy a következő, 2022/23-as tanévtől a szakos ellátottságunk még bizonytalanabbá vált, mivel tudomásunkra jutott, hogy kettő főállású, vendéglátás-turizmus szakoktató kollégánk pályaelhagyóként állást keres.”

Ennek lett a következménye az a döntés, hogy megszüntetik a vendéglátás-turizmus már említett két képzését.

A balatonfüredi iskolától tömegközlekedéssel 46 percre van a gyerekeket átvevő veszprémi iskola, kocsival 22 percet kell autózni, ami a reggeli dugóban még több lehet.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk