Megtaláltuk a város legjobb fánkját

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

A főváros legtökéletesebb fánkját ma a Corvin-negyed szomszédságában, a Wiener Szalonban készítik. És a tulajdonost megismerve, nem véletlenül. Ugyanis Nicholas Göndöcs, dél-afrikai születésű, olasz és magyar felmenőkkel rendelkező ifjú cukrászmester a magyarországi üzlete megnyitása előtt Madridban üzemeltetett már egy szintén bécsi stílusú kávéházat. Ott is, akárcsak Pesten, semmit nem bíz a véletlenre: minden alapanyagot édesapja tanácsa alapján Bécsből szállíttat Budapestre. Még a debreceni kolbász debrecenijét is - amelyet tehát nem a Hajdúság fővárosában, hanem imádott Bécsében készítenek számára.

"Édesapám, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel Groissböck néven ismert Cukrászdát és kávézó-láncát. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezik, így a családom úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzuk a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes ls bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitunk”, mondja Nicholas, miközben maga szervírozza a meleg fánkot, és hozzá a bécsi kávét, és annak örül, hogy gasztrobloggerek csak döbbenten néznek egymásra, mert ilyen finomat, ennyire jól eltalált tésztával és a benne megbúvó töltelék harmóniájával felkínált édességet még sehol nem ettek.

Közben Nicholas az édesapjáról mesél tovább: "Apám eredetileg Bécsben tanulta a cukrászmesterséget, de tanult és dolgozott Olaszországban, és másutt is. Négy üzlete van jelenleg az osztrák fővárosban, de szerinte a Budapesten megnyitott üzletem szinte valamennyit felülmúlja. Jól látják, cégünk egyik specialitása az ízletes bécsi fánk, amelyet miden esetben csak kis mennyiségben készítünk, ezért mindig frissen, melegen kerül a vendégek asztalára. Szalagos fánkjainkat házi baracklekvárral és csokoládéval töltve kínáljuk.”

Forrás: Vendég & Hotel


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?