hirdetés
hirdetés

Megvitatták a szakmai együttműködési rendszert

A Turisztikai Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) 2012. április 19.-én tartotta soros közgyűlését a La Prima Fashion Hotelben. 

hirdetés

Egyik fő napirendi pont a TUTSZ szakmai együttműködési rendszerének áttekintése volt, mely a hazai turizmus jelenlegi helyzetében különösen fontossá teszi a szakmai összefogást az állami, önkormányzati és gazdasági, valamint szakmai érdekképviseleti szervezetekkel. Ebben a folyamatban a TUTSZ a saját részéről a partnerek felé a tudástranszfer megvalósítását ajánlja, mert a jelenlegi bonyolult válságfolyamatban szükség van közös tudással fellépni a kilábalás eléréséért.

Ennek szellemében határozta el a Szövetség tagjai a múlt év végén, hogy szakágazati szinten tanácsokat fogalmaznak meg a gazdasági szereplők felé, mert meggyőződtek róla, hogy a szakmai tanácsadók szerepe kiemelten fontos egy-egy fejlesztés előkészítése és működtetése során. A „Versenyképesség 8 pontja” címmel két szakterület, a termál- és gyógyfürdők, valamint a TDM szervezetek felé immár megfogalmazták és megjelentették turisztikai hírlevélben javaslataikat. Hamarosan következik a hungarikumokkal összefüggő, illetve az utazásszervezők és a szállodák versenyképességének javítására vonatkozó „Nyolc pont” publikálása.

Ezen megjelenések műhelytalálkozók szervezését alapozzák meg a témában érintett szervezetekkel, személyekkel, melynek célja és értelme javaslatok megfogalmazása és eljuttatása az illetékes döntéshozók (parlamenti bizottságok, munkacsoportok, minisztériumi osztályok, NFÜ, stb.) felé, illetve a szakmai szervezetek irányában.

A TUTSz elnökségében személyi változás történt: Bakos Boglárka gyermekáldásból fakadó elfoglaltságai okán lemondott alelnöki megbízatásáról; a funkció betöltésével kapcsolatban később történik intézkedés.

Megújult a Szövetség honlapja: az érdeklődők www.tutsz.org.hu címen tájékozódhatnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk