Megújul Magyarország legátfogóbb gasztro-turisztikai ajánlója

Az utazni vágyó magyarok már folyamatosan foglalják a hazai pihenőhelyek kapacitásait. Ha pedig már belföldön maradnak, az igények is magasabbak. Nem is történhetne jobb időben a 2016 óta működő blog, a Gastro Turismo teljes megújulása - tájékoztatta lapunkat a blog kommunikációjáért felelős ügynökség.

Az eredetileg csak hobbiként indult internetes ajánló mozgatórugója a gasztronómia, az utazás és a felfedezés iránti olthatatlan szomj volt: 2016 óta követhetjük a Gastro Turismo oldalán a magas minőséget, élmény- és értékteremtést szem előtt tartó gyűjtőmunkát, országunk minden szegletének legizgalmasabb kulturális, gasztronómiai és szabadidővel kapcsolatos tippjeit. A kezdeményezés célja a kezdetektől az volt, hogy összekösse a magyar vendéglátás és turizmus szereplőit egymással. Az alapító - Ocsovai László - hisz benne, hogy a magyar gasztronómia páratlan, és képviselői meg kell, hogy találják a kapcsolatot egymással és az érdeklődő közönséggel. Az oldal hitvallása szerint csak a szenvedéllyel és lelkiismeretesen végzett dolgok teremtenek értéket. Legyen szó egy jó ételről, borról, otthonos szállásról vagy egy kiváló termelő által létrehozott termékről, mindig a mögötte lévő ember, a történet, annak bemutatása a cél. De mi az, ami 2021. májusában megváltozik?



Integritás, minőség, elhivatottság

Az oldal túlnőtt a blog adta kereteken és mostantól egy tudatosan és folyamatosan frissülő, újító felület, ahova akár naponta is megéri majd ellátogatni, hiszen a konkrét desztinációk és termelők ismertetése mellett hírek, hosszabb-rövidebb ajánlók, programajánlók is megtalálhatóak lesznek, a bakancslistákról nem is beszélve.

A weboldal egyedisége egyik oldalról a lefedett terület – tehát teljes Magyarország, és a határokon túli területek –, másik oldalról a partnerek kiválasztásában és az integritásban rejlik. Egyik legnagyobb előnye – amely hosszú távú garancia a magas minőségre –, hogy független ajánlóként nem külső nyomás hatására alakul a kínálat és az ajánlott partnerek sora.

“A csapat saját erőből, konkrét és állandó elvek mentén halad 2016 óta. Olyan helyeket és ezáltal embereket mutatunk be az oldalon, akik értéket teremtenek és akik munkáját elhivatottság és kiemelkedő minőség jellemzi. Legyen szó termelőről, vendéglátóról, borászról vagy séfről... A tevékenység bármi lehet, amíg közös az értékrendünk. A projekt semmilyen aspektusban nem tűr kompromisszumokat a minőség tekintetében.” – foglalta össze a kezdeményezés alapelveit Ocsovai.



Nekem a Balaton...

Az utóbbi években a Balaton környékének turisztikai forgalma az egekbe emelkedett: sosem látott népszerűségnek örvend, ám ennek a forgalomnak rengeteg hátulütője is van. Többek között ez is közrejátszott abban, hogy a megszokott tematikus térképektől eltérve egy országos lefedettségű ajánló oldalt hozzanak létre.

Az alapító ezzel kapcsolatban így fogalmazott: “Imádjuk a Balatont, ez nem is kérdés! Mindenkit köt valami a tóhoz: gyerekkori emlékek, családi nyaralások, táborozások. Ráadásul rengeteg Gastro Turismo partner található a régióban és megértjük, hogy a legtöbb ember rajong érte, de érdemes néha egy lépést hátra lépve látni a nagyobb képet. Új utakon elindulni, friss levegőt szívni, eltévedni és rátalálni valami igazán különlegesre. Emellett jó lenne, ha nem csak a Balaton északi partja tudná eltartani a minőségi termelőket, szállásokat, borászatokat és éttermeket. A szezonalitásról nem is beszélve.”



Pakolj be és maradj itthon!

Nem titok, hogy az oldal újragondolásában hatalmas szerepe volt a pandémia miatt megváltozott gasztronómiai és turisztikai szokásoknak is. “A különös helyzet miatt mi is jobban át tudtuk gondolni, hogy mivel segíthetnénk még jobban ennek a szektornak. Hogy hogyan tudnánk szintet lépni, ténylegesen összefogni és valami igazán maradandót alkotni. Akik eddig jó áron fapados járatokkal Európában repkedtek, ők most itthon utaznak, és ez így van jól. Úgy tűnik, hogy hosszú idő után először kezd ismét igazán népszerű lenni a belföldi utazás, aminek mi különösen örülünk! Rengeteg értékkel rendelkezünk, amelyet az embereknek látniuk kell.” – fogalmazott Ocsovai.

Azoknak pedig, akik indulásra készen állnak és nem szeretnek órákat tölteni keresgéléssel, inkább a rövidebb, könnyebben fogyasztható, napi aktuális tartalmakat részesítik előnyben, szintén jó hír, hogy a csapat mini videósorozatokkal, Instagram guide-okkal, és bakancslistákkal is készül, amiket a social média felületeken egyszerűen elmenthetnek maguknak későbbre az érdeklődők. “Csak pakolj be, indítsd a motort, érd el a vonatot, tekerd azt a biciklit, utazz – a tervezést pedig bízd ránk!”

 

Szenvedély, érték, minőség

A Gastro Turismo útja persze itt még nem ér véget. A szerkesztői csapat tele van ötletekkel, minél előbb szeretne több nyelven megjelenni ezáltal utat mutatva a külföldi érdeklődők számára is, hisz magas minőségre és jó ízlésre mindenhol van igény, és arra is, hogy megmutassuk és értékeljük amink van. Az oldal is ezzel az elgondolással született: “Éveket töltöttem külföldön, mire végre rájöttem, hogy itthon vagyok otthon. Kicsit el kellett veszítenem azt, ami karnyújtásnyira volt, ahhoz hogy értékelni tudjam.” Ezzel pedig sokan vagyunk így a pandémia bezártsága után.

Az ajtó mindenki számára nyitva áll, aki a maga területén kiemelkedő minőséget képvisel. A Gastro Turismo azokért van, akik szeretnének aktívan részt venni ebben az értékteremtő és közösségépítő kezdeményezésben. „Szerintem, csak a szenvedéllyel és lelkiismeretesen végzett dolgok teremtenek értéket és szerencsésnek tartom magam amiért olyan embereket ismerhettem meg az elmúlt években akik számára ez a mindennapokat jelenti és hozzám hasonló értékrendet képviselnek. Ez nem csak az oldalon bemutatott emberekre, hanem a csapatom tagjaira is igaz.” – fogalmaz az alapító.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.