Megvan, ki képviselheti hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa.

Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze. A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság. A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája).

A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott. A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredmén hirdetésre. A Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa

2. Akács István, Olimpia Étterem

3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzett konyhai munkáért. A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.

A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig Kreinbacher Magnum pezsgővel és Wüsthof késkészlettel jutalmazták.

Forrás: Turizmus Online


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?