Megvannak a Gastro Design 2015 döntősei!

A 65 beérkezett pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design 2015 pályázaton.

Szeptember 7-én, hétfőn összeült a szakmai zsűri, hogy értékelje a második alkalommal megrendezett Gastro Design pályázatra beadott pályaműveket. 

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

 

Reklámpiaci és vendéglátó-ipari szakemberekből álló, kilenctagú szakértő zsűri bírálta el a pályázatokat, elsőkörben zárt rendszerű online zsűrizésen, szeptember 7-én pedig a személyes zsűrizésre is sor került. A zsűri a beérkezett pályaművek túlnyomó többségét színvonalasnak, igényesnek minősítette, így nem véletlen, hogy a döntőbe jutott versenyművek listáján 36 pályázat szerepel. Idén is lesz közönségszavazás, amelyen a szakértő zsűi által javasolt vendéglátóhelyek fognak megmérettetni a Turizmus Online oldalán. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A döntőbe került pályázók mindegyike elismerő oklevélben részesül, és közülük kerülnek majd ki a díjazottak is. A végeredményt szeptember 22-én  ünnepélyes díjátadón hozzuk nyilvánosságra.A díjátadó részleteivel hamarosan jelentkezünk. 

Összesen 6 kategóriában várták a szervezők a nevezéseket, több esetben szétválasztva a kisebb és nagyobb kapacitású vendéglátóhelyeket.

A zsűri tagjai:

  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
  • Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
  • Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Mesterházy Dorka, Mazel Tov
  • Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
  • Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

Íme a Gastro Design 2015 döntősei:

Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt

Faszaládé grafikus arculat

Chez Dodo Artisan Macaron and Café arculata

Logó és grafikus arculat - 40 fő felett

A Matrjoska Bisztró grafikus arculata

Extra logó és grafikus arculat

A Raqpart grafikus arculata

Mazel Tov arculat

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett

Mazel Tov weboldal

A Matrjoska bisztró weblapja

Extra weboldal

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Szamos Egyedi Válogatás

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt

Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai

Vinotéka Etyek Öreghegyén

Funky Pho belsőépítészet

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett

Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Corinthia Hotel Budapest 

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel

Mala Garden

A Gundel Palota falai között

Buddha-Bar Budapest - Restaurant, Bar, Lounge

KAJAHU #FoodTogether

A Matrjoska bisztró enteriőrje

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Ária Hotel

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Émile

Mala Garden

Raqpart

Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt

Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR

Bonne Chance Étterem

Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében


Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Vakvarjú Étterem vendéglátóipari kiegészítők

Sörkert & Grill Garden - Gasztronómia és természet páratlan találkozása

Forrás: Turizmus Online


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.