hirdetés
hirdetés

MISZ-közgyűlés: új elnök, tagbővítés és az Év Idegenvezetője

Január 27-én tartotta éves tisztújító közgyűlését a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége a Márványmenyasszony étteremben. A közgyűlésen megválasztották az új elnökséget, bejelentették az Év Idegenvezetője pályázat eredményét, és megvitatták a jövőbeli célokat.

hirdetés

A közgyűlés a MISZ eddigi elnöke, Bálint Zoltán rövid éves beszámolójával kezdődött, melynek során kiemelte a szövetség 2016-os eredményeit. A MISZ képviselői részt vettek a fővárosi kerekasztal munkájában, a Liget projekt véleményezésében, közreműködésükkel új gyalogos átkelő jött létre a Hősök terénél és a várbeli buszok behajtását, ameddig tudták, megvédték.

2016-ban 18 új taggal bővült a szövetség, a 2017-es év egyik célkitűzése, hogy a jelenlegi 160-as taglétszám elsősorban az ifjúság körében tovább növekedjen. Továbbra is az egyik legfontosabb feladatuknak tekintik az idegenvezetők érdekeinek képviselését és munkához jutásuk segítését. A szövetség infókommunikációs korszerűsítést is tervez ebben az évben.

A közgyűlés Antalóczy Györgyné éves gazdasági beszámolójával folytatódott. Hangsúlyozta, hogy a MISZ célja nem a profitszerzés, hanem az érdekvédelem, tevékenységük önkéntes alapon történik.

A beszámolót díjátadó követte, ahol Bálint Zoltán bejelentette az Év Idegenvezetője díj pályázat nyerteseit. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a legtöbb szavazatot Prónay Gyuláné Ildikó kapta, aki külföldi tartózkodása miatt személyesen nem tudott jelen lenni, így egy rövid videóüzenetben mondott köszönetet. Nevében fia, Prónay Bence vette át a MISZ oklevelét.

Prónay Bence és Bálint Zoltán
Prónay Bence és Bálint Zoltán

A 2. helyezett Pancsik Károly helyett felésége vett át az oklevelet. Paraczky Péter a Hotel Castellum, Hollókő nevében felajánlott egy-egy kétszemélyes ingyenes hétvégét az első két helyezett számára. A harmadik helyezett Eichner András személyesen mondott köszönetet a megtiszteltetésért. Számára Horváth István a borszéki Villa Bella képviseletében egy két személyre szóló, egyhetes pihenést ajánlott fel, teljes ellátással. A MISZ külön oklevéllel jutalmazta Haász Piroskát, aki a törzsgárda tagként 20 éve tanácsaival, előadások szervezésével segítette a szövetség munkáját.

Kaiser Mihály adta át az Év Idegenforgalmi Ígérete díját Holczer Ádámnak. Mint a díj alapítója elmondta, hogy ezzel a díjjal az egészséges versenyszellemet kívánják fenntartani, valamint szeretnék motiválni az új generációt, mivel az utánpótlás nagyon fontos a szakmában.

Az ebédszünet után a tisztségviselők választása következett. Bálint Zoltán 20 éve többször megújított mandátuma lejárt, helyette mostantól Caesar Éva fogja vezetni a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségét. A két alelnök Horváth István és Mezey Zsuzsanna lett. Bálint Zoltánt a közgyűlés egyhangúlag tiszteletbeli elnöknek választotta. Az új elnök elmondta, hogy folytatni fogja az MISZ eddigi irányvonalát, hangsúlyozta, hogy nem szabad megfeledkezni a mozgássérültekről, fogyatékkal élőkről sem, és folytatni kell a látványosságok akadálymentes megközelítése érdekében végzett lobbitevékenységet is.

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk