hirdetés
hirdetés

Mobilalkalmazással küzdenek a csikkek ellen Bécsben

Mobilalkalmazással vette fel a küzdelmet Bécs az utcán eldobott cigarettacsikkek ellen, a cél 25 ezer eldobott csikk összegyűtése.

hirdetés

A Bécsi Köztisztaságiak statisztikája alapján Bécsben évente 300 millió cigicsikket dobnak el a dohányosok a rendelkezésre álló 22.000 hamutartó ellenére. Ez azért is különösen káros, mert a csikkben található szűrő mikroműanyagból készül, ami nagyon ártalmas a környezetre.

A „Tisztítsd meg Bécset” (Clean dein Wien) kampány keretében most egy mobilalkalmazást is bevetnek, hogy leszámoljanak a csikkhegyekkel. A Litterati nevű alkalmazás már négy éve fut, világszerte több mint 150.000 felhasználója van. Segítségével eddig 4,5 millió darab szemetet gyűjtöttek össze.

© PID/ Christian Houdek
© PID/ Christian Houdek

Az alkalmazással nem csak a helytelenül elhelyezett hulladékot, hanem annak összeszedését és helyes elhelyezését is dokumentálni lehet. A jó tettet - hashtagekkel ellátva - aztán online meg lehet osztani az egész világgal, hogy másokat is motiváljanak.

Bécsben eddig 316 darab szemetet gyűjtöttek össze, a cél 25.000 darab összegyűjtött és megfelelően kezelt hulladék. A cigarettacsikkek mellett ez bármi lehet, hiszen a kampány mottója is az: „nem számít, hogy cigarettacsikk, műanyag palack vagy egy régi újság - minden hulladék számít.”

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk