hirdetés

MSZÉSZ: a szakma elkönyvelhet egy kisebb győzelmet

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) azonnal reagált a kormányinfón  november 16-án, szerdán elhangzottakra.

hirdetés

A szerdai kormányinfón történt bejelentés után a következő közleményt juttatták el szerkesztőségünkbe:

„A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége örömmel üdvözölte a november 16-i kormányinfón elhangzottakat, mely szerint a hosszas tárgyalások pozitív eredménnyel zárultak: 2022. október 1. és 2023. március 31. között a szakma mentesül a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfizetése alól.

A támogatás egyértelműen hozzájárul a szállodák, éttermek túléléséhez, a kitermelhetetlen energia- és alapanyagköltségek kompenzálásához.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Emellett a most kihirdetett 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése hatalmas segítséget nyújt a munkavállalók megtartásához, továbbfoglalkoztatásához az alacsony forgalmú év eleji hónapok és az átmeneti szállodabezárások alatt.

A Szövetség tájékoztatása szerint, folyamatosan figyelik a szállodaipar helyzetének alakulását, arról rendszeresen egyeztetnek a kormányzati képviselőkkel, akik nyitottak a munkaerő megtartása érdekében szükséges további támogatásokra is.”

 

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk