MSZÉSZ őszi Közgyűlés - itt a végleges program

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2016. november 23-24-én, a bükfürdői Caramell Premium Resort szállodában rendezi meg őszi Közgyűlését.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az MSZÉSZ őszi Közgyűlésének végleges programja a következő:

Időpont: 2016. november 23-24.
Helyszín: Caramell Premium Resort, Bükfürdő

SZEMINÁRIUM

November 23. Szerda

10,30 – 12,30 Szeminárium
Moderátor: Flesch Tamás, Continental Group
Aktuális on-line sales és marketing témák
Revenue & yield management, szállodai márkanév védelem
Előadó: Gyenes Ákos, BDO Magyarország
Trendek a belföldi turizmusban
Előadó: Szigetvári József, szallas.hu
Marketing a social media-ban, adwords kampány eredményességének mérése
Előadó: Kecskés Viktória és Tóth Nóra, Intren Kft.
Kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Csanádi András, Accor; Nádas Gábor, Thermal Hotel Visegrád, Bogár Zoltán, Danubius; Fináczy Dóra, Travelo

12,30 – 13,30 Ebéd

13,30 – 15,30 Szeminárium folytatása
MICE értékesítés
Trendek a MICE szegmensben – szállodákkal szembeni elvárások
Előadók: Rácsai Ágnes, Microcosmos; Jávorkai Péter, Premium Incoming
Kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Parti János, Kempinski; Szerdi Zsuzsannna, Lycium és Kölcsey Központ; Polgár Tibor, Sheraton
Hogyan tudnak együttműködni a szállodák a Tripadvisor-ral?
Előadó: Helena Egan, Director of Industry Relations, Tripadvisor
Vendégpanaszok megfelelő kezelése, ennek fontossága
Előadók: Lukács Attila, MSZÉSZ; Gaál Miklós, Prestige Hotel

15,30 – 16,00 Kávészünet

16,00 – 17,00 Szekcióülések
Hogyan adózunk jövőre, mi vár ránk 2017-ben? – Dr. Antalóczy Györgyné
Szállodai bejelentés szabályai, házirend, vendégpanaszok jogi kezelése, szállodai márkanév-védelem – Dr. Salamon András

17,00-18,00 Szekcióülés
3*-os hotelek értékesítési, üzemeltetési kérdései – Bartha György, Hotel Lövér; Szabó Ákos, Bo18 Hotel

18,00 – 19,00 MSZÉSZ Választmányi ülés

KÖZGYŰLÉS

November 24. csütörtök

9,00 – 10,00 Társult tagok szekcióülése

10,00 – 10,30 Kávészünet

10,30 – 12,30 Plenáris ülés
Házigazda köszöntője – Glázer Tamás, igazgató
Polgármesteri köszöntő – Dr. Németh Sándor
Elnöki beszámoló – Dr. Niklai Ákos
A digitalizáció kihívásai a szállodaipar számára – A szobakiadás ÁFA csökkentésének pozitív hatásai Németországban
Előadó: Markus Luthe, főtitkár, Német Szállodaszövetség

12,30 – 13,45 Ebéd

13,45 – 15,45 Plenáris ülés folytatása
A vendég (értékelés) a király!
Előadó: Flesch Tamás, Continental Group
A munkaerőhiánnyal kapcsolatos MSZÉSZ felmérés eredményeinek bemutatása
Tényleg csak a pénz számít? – Stressz M online felmérés a fluktuáció, a munkaerőhiány okairól
Előadó: Meszlényi Zsolt, Training Universe
Kerekasztal beszélgetés a munkaerőhiány enyhítésének lehetőségeiről
Moderátor: Könnyid László, Europafit Hotel
Résztvevők: Baldauf Csaba, Kolping Hotel; Csordás Imre, Accent; Glázer Tamás, Caramell Hotel; Virga Csaba, Hunguest Hotels Zrt.; Temesvári Zsolt, Danubius Hotels Zrt.

15,45 – 16,15 Kávészünet

16,15 – 18,00 Plenáris ülés folytatása
Szakmai továbbképzési lehetőségek a Budapesti Corvinus Egyetem és a Cornell University New York partnerkapcsolata által
Előadó: Pintér-Szabó Lívia, Budapest Corvinus Egyetem
Az MSZÉSZ új honlapjának bemutatása
Előadók: Kovács Anett, Confhotel; Sárvári-Deák Zsófia, MSZÉSZ
2016 évi kintlevőségek – Kovács István
Az MSZÉSZ és a Szolgáltató Kft. 2016-17 évi költségvetése – Kovács István, Lukács Attila
Oktatási Alapítvány beszámolója – Temesvári Zsolt

19,00-23,00 Gálavacsora

Zöld Szálloda 2017-18 pályázat nyertesei
’Év Ifjú Szállodása 2016’ díj átadása
10-15-20 éves Társult tagok köszöntése


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.