hirdetés
hirdetés

MUISZ: ellenőrzik a közvetített utak szervezőit Szlovákiában

Szlovákiában ellenőrzések kezdődtek az utazásközvetítő irodák által kínált utakkal kapcsolatban, és komoly büntetéseket kaptak azok a közvetítők, akik ajánlataikban nem tüntették fel, mely utazásszervező útját ajánlják az érdeklődőknek – közölte lapunkkal a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.

hirdetés

Ezzel kapcsolatban Molnár Judit, a MUISZ elnöke a Turizmus Online-nak elmondta, hogy néhány vállalkozás hivatalosan megkereste a szövetséget, és információt kért a MUISZ álláspontjáról. A MUISZ szakértőket kért fel annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást tudjon adni a tagság számára. A jogszabályi értelmezés szerint az utazási irodáknak már az ajánlat adásakor is fel kell tüntetniük az utazás szervezőjét.

A szövetség feladata, hogy foglalkozzon a kérdéssel, mert feladatának tekinti az irodák jogszabályok közötti eligazodását is. „Ha felelősséggel akarunk a szakma érdekében tevékenykedni, akkor fel kell hívnunk minden kockázatra a tagság figyelmét” – fogalmazott Molnár Judit a szlovák ellenőrzésekre és a jogszabályi kötelezettségre utalva.

A MUISZ által kiadott jogértelmezés szerint az utazó szempontjából lényeges termékjellemző a szolgáltatás nyújtójának kiléte, illetve általános szerződési feltételeinek tartalma. Ezt támasztja alá a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény is, amely szerint vásárlásra felhívás esetén jelentős információnak minősül annak a vállalkozásnak az azonosításra alkalmas neve és címe, amelynek a javára a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója eljár.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk