hirdetés
hirdetés

Múltat és jelent összekapcsoló attrakcióval várják a látogatókat Nyíregyházán

Az 1900-as évek nyüzsgő belvárosi piaci életet idézi fel a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit
Kft. megbízásából készült VR film, amit a városlátogató túrán tekinthetnek meg a látogatók. 

hirdetés

Virtuális időutazás a 20. század eleji Nyíregyházára - ezzel az az attrakcióval színesedett a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által szervezett városlátogatú túrák programja. A templomtúrával egybekötött ingyenes belvárosi séta a Turisztikai Információs Irodából indul hetente kétszer, szerdán és pénteken 16.00 órakor, és a város terein, parkjain áthaladva mutatja be Nyíregyháza egyedi épületeit, szobrait, szakrális és kulturális emlékeit.

A templomtúra során a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház kilátóvá alakított templomtornyát is meglátogathatják a résztvevők. Itt 29 méter magasról tekinthetnek ki a nyüzsgő Kossuth térre, majd egy VR szemüveg segítségével visszarepülhetnek az 1900-as évek elejére, az akkori piaci forgatagba.

Az árusok és piaci standok között kitűnik a „Papok padja”, ahol a város papjai diskurálnak, begördül a kisvonat, s egy pillanatra feltűnik jellegzetes alakjával a század elejének kisnövésű rikkancsa, Andriska is.

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. megbízásából készült VR film egy három perces időutazás egyébként hónapokig tartó munka eredménye. A korhű jelenetek kidolgozásában helytörténészek és archív fotódokumentációk segítettek, a filmet pedig a VR Tours Kft. fejlesztette.

A belvárosi séta és templomtúra, valamint a VR film elkészítése a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében az „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon”c. projekt kapcsán valósult meg.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk