hirdetés
hirdetés

Nem elfelejtett térség a Velencei-tó

A Velencei-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesülete (VEKI) és a Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság turisztikai szakembereket és újságírókat hívott meg Nadapra március 31-én, hogy eszmét cseréljenek a tó idegenforgalmi helyzetéről, a helyi kulturális értékek és szolgáltatások érdekében végzett munkáról, különböző pályázatokról, és a térség fejlesztésének elképzeléseiről.

hirdetés

Bálint György a VEKI elnöke, az esemény fő szervezője, levezetője, a vita moderátora kiemelte az összejövetel turisztikai fontosságát, és megköszönte a megjelent polgármestereknek, hogy részt vállalnak a térség turisztikai fejlesztésében.

L. Simon László, a térség országgyűlési képviselője szerint a tó idegenfogalmi lehetőségei kihasználásának mozgásterét behatárolja az ország gazdasági helyzete, de reményre jogosít az a tény, hogy mindkét parton egy-egy TDM szervezet is már sikerrel működik. A feladatok közt említette, hogy lakossági kérésre a Velencei-tóra vonatkozó önálló törvényt készítenek elő, a törvényjavaslat a jövő év második felében készül el.

Arra kérte a térség községeinek polgármestereit, hogy hangolják össze elképzeléseiket, közösen megbeszélve a terveket, egységesen lépjenek fel, ne fordulhasson elő, hogy őt, vagy egymást megcáfolják a médiában.

Képünkön: L. Simon László és Bodrogai László

Bodrogai László, a Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója összehasonlító elemzést, statisztikát adott a Tisza-tó, a Balaton és a Velencei-tó turisztikai eredményeiről. Elmondta, hogy fejlődik a tó térsége, de megemlítette, hogy a főváros közelsége miatt csak egy-egy napra érkeznek a turisták, ezen kellene javítani. Több hazai terméket kell bemutatni és forgalmazni. A turisták egy-két emléktárgyon, vagy szendvicsen kívül nem tudják mire itt hagyni a pénzüket - mondta az igazgató.

Stadler Klára is, a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület munkaszervezet vezetője többek között a kilenc település helyi termékeinek fontosságát emelte ki, és megjegyezte, hogy a környékbeli hegy és erdő siralmas állapotban van, ennek érdekében közös összefogással lehet valamit tenni.

Érdekes színfoltja volt a tanácskozásnak Ugrin András (Korona Csereklub Egyesület), valamint Perkovátz Tamás (Ha-Mi-Összefogunk Európai Szövetkezet) képviselőinek beszámolója a forint használata nélküli helyi fizetőeszközökről.

A Velencei-tó Zöldkártya megújításának jelentőségét emelte ki még Bálint György, amelyet figyelmében ajánlott minden résztvevőnek.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai