hirdetés
hirdetés

Nem kap több állami pénzt a KLM

Felfüggesztette a KLM-nek juttatott 3,4 milliárd eurós állami támogatás folyósítását a holland kormány, mert két szakszervezet nem írta alá a hosszabb távú fizetéscsökkentésről szóló kollektív megállapodást - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A KLM honlapján elérhető közlemény szerint több feltétele is van a pénzügyi segítségnek, ezek egyike, hogy minden légitársasági dolgozónak ki kell vennie a részét a cég megmentéséből. A dolgozók egészen addig csökkentett fizetést kapnak, amíg a KLM igénybe veszi az állami támogatást, legkésőbb 2025-ig. A légitársaság október 31-ig kapott időt arra, hogy a pilótákat, légiutas-kísérőket és a földi személyzetet képviselő szakszervezetekkel megállapodást kössön. A határidőig öt szakszervezet írta alá az egyezséget, de a pilótákat képviselő VNV visszautasította az ajánlatot, a földi kiszolgálókat és légiutas-kísérőket is képviselő FNV pedig még nem döntött. Ezzel a KLM szerint veszélybe került a légitársaság túlélése, mert az állami támogatás nélkül rövid időn belül csődbe megy a 101 éves cég.

Pieter Elbers vezérigazgató a közlés szerint azt mondta, tudják, hogy sokat kértek a dolgozóktól, de egyetlen céljuk van: megmenteni a KLM-et. A De Telegraaf holland napilap szemlézte az ajánlatot visszautasító VNV érdekképviselet levelét, amelyet Wopke Hoekstra pénzügyminiszterhez juttattak el. Ebben azt írták, hajlandók tárgyalni a fizetéscsökkentés meghosszabbításáról, de addig a most érvényben lévő, 17 hónapra szóló megállapodást tekintik irányadónak. 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

KLM
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai