hirdetés
hirdetés

Német döntés: visszaállított határellenőrzés

A cseh és a lengyel határoknál lép életbe a szigorítás. Az intézkedés oka, a hivatalos álláspont szerint, az illegális bevándorlás, tudható meg az euronews.com tudósításából.

hirdetés

Mint a hírből kiderül, Németország csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek visszaállítják a határellenőrzést az illegális bevándorlás elleni küzdelem jegyében. A német kormány intézkedése a lengyel és a cseh határ mentén lép érvénybe, aminek fő kiváltó oka, hogy idén már több mint 71 ezer illegális bevándorlót regisztráltak.

Depositphotos
Depositphotos
 

„Mindenképpen meg kell állítanunk az embercsempészeket, akik maximális hasznot húznak emberéletek kockáztatásából. Emiatt a német szövetségi rendőrség további ellenőrzéseket végez a csempészek útvonalain a lengyel és a cseh határon", mondta Nancy Faeser, német belügyminiszter

A rugalmas és mobil rendőrségi ellenőrzés ezen a héten lép életbe a német-lengyel és a német-cseh határon. Több európai országot leginkább a balkáni útvonal aggasztja. Szlovénia szerdán úgy döntött, hogy szigorítja az ellenőrzést a horvát határon az illegális határátlépés megfékezése érdekében. Lengyelország szintén hasonlóan jár el a szlovák határnál. 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk