hirdetés
hirdetés

Nyíregyháza a Krakkói Prémium Napon

Nyíregyháza is bemutatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Egészségturizmusért felelős igazgatóság Alföld SPA projektje kapcsán 2016. november 22-én megrendezésre került turisztikai termékekre fókuszáló Krakkói Prémium Napon.

hirdetés

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Hirling Bozena a Magyar Turisztikai Ügynökség külképviselet vezetője és Dr. Wisniewski Anna vezető külgazdasági szakdiplomata köszöntötte a megjelent utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket. Katona Ilona prezentációja után a közel hatvan érdeklődő közvetlenül találkozhatott városunk turisztikai cégei - a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. (TDM), a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft., és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.- vezetőivel.

A szakmai program során intenzív érdeklődés mutatkozott a térség turisztikai kínálata iránt. Számos kérdés merült fel a gyermektáboroztatási lehetőségekkel, és a diákcsoportok számára nyújtott kedvezményekkel kapcsolatban illetve üzleti tárgyalások folytak a jövő évi együttműködési lehetőségekről a lengyel tour operatorok és a nyíregyházi szakemberek között. A workshop-ot záró ajándéksoroláson Dr. Kovács Ferenc polgármester személyesen nyújtotta át a szerencsés nyertesnek a Hotel Fürdőház*** két fő részére szóló felajánlását.

Lengyelország immár évek óta kiemelt küldőpiac a térség számára. A KSH adati szerint Nyíregyháza kereskedelmi szálláshelyein 2016. szeptember 30-ig mintegy 8,45%-kal emelkedett a lengyel vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest. Krakkó és agglomerációja, a 3,5 millió fős lakosság számmal pedig az egyik potenciális küldő területe a Nyírségnek, amely a színvonalas fürdő- és gyógyszolgáltatásai mellett sok egyéb lehetőséget is kínál az idelátogatóknak, ezért kiemelt jelentőségű a mostani látogatás. A korábbi tapasztalatok azt erősítik, hogy ilyen személyes jellegű bemutatkozásnak köszönhetően a külföldi utazási irodák kínálatában megjelennek a konkrét csomagajánlatok, tovább erősítve a desztináció népszerűségét a lengyel piacon – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk