hirdetés
hirdetés

Nyugat itthon – utazás irodalommal

A kortárs költők és írók szemével mutatja be Magyarország turisztikai régióit a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör. A „Nyugat Itthon” rendezvénysorozat második estjén a dél-alföldi tájra kalauzolták el az irodalomkedvelőket az előadók és a régió képviselői csütörtökön. Az újra megnyitott Hotel Nemzetiben Vaszily Edit köszöntötte a megjelenteket, majd a szálloda történetét elevenítette fel.

hirdetés

A Dél-alföldi régió a kultúra szerelmesei számára is bővelkedik felfedeznivalóban. Szabó Zoltán Attila, a Nyugat Itthon kampány művészeti vezetőjének, az Újnyugat Irodalmi Kör alapítójának üdvözlése után a Kör szerzői közül olvastak fel műveikből. Az irodalmi alkotásokat, többek között a régió által ihletett műveket Márton András színművész adta elő.

A Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, Mártonné Máthé Kinga bemutatta a művészek, a költők, írók által megidézett Dél-alföldi régió fő turisztikai vonzerőit. Többek között a Gyulai Várat, a Szarvasi Arborétumot, a Hajósi pincesort, a Dévaványai Túzokrezervátumot, a Mezőhegyesi Ménesbirtokot, Ópusztaszert és a kecskeméti szecessziós épületeket.

Az esten a régió ritka kincsei: a halasi csipke és a kalocsai motívumok is megelevenedtek, Kalocsa és Makó önálló infópulttal képviseltette magát. Szeged a térség tradicionális, az Európai Unió által elismert, eredetvédett termékeit mutatta be. A borok és a finom falatok mellett a Gyulai Pálinka Manufaktúra – bécsi Destillata-n is díjazott – pálinkái, valamint a Bolyhos Pálinkafőzde termékei, és egyúttal Újszilvás község is bemutatkoztak. A Budakeszi Régizene Együttes muzsikált az est folyamán, melynek végén az érdeklődők a szállodát is megtekinthették.

A rendezvénysorozat következő, márciusi témája Észak-Magyarország lesz.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk