hirdetés
hirdetés

Országimázs-konferencia: fókuszban a sport és a tudomány

Az Antall József Tudásközpont ötödik alkalommal szervezett Országimázs konferenciát március 5-én. Az idei alkalommal nemzeti értékeink: a sport és a tudomány került a rendezvény fókuszába.

hirdetés

Az AJTK kiemelt feladatának érzi a magyar országimázs megteremtését segítő párbeszédet a felelős döntéshozókkal és szakemberekkel. A konferencia megnyitóját Dr. Fazekas Sándor, művelődésügyi miniszter, a Hungarikum bizottság elnöke nyitotta meg. Felvezető előadást tartott Antall Péter, az AJTK igazgatója és Bán Teodóra a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Bán Teodóra bemutatta az AJTK, a BFTK és a Budapesti Közlekedési Központ által közösen szponzorált USE-IT Budapest térképet, mely kimondottan a fiataloknak készült új, angol nyelvű tájékoztató anyag. Teszt fázisában van a www.tiedapalya.hu honlap is, melyen 150 budapesti kültéri sportolásra alkalmas helyszínt gyűjtöttek össze.

A konferencia sport kerekasztalánál a magyar sikersportok vezetői (Dr. Baráth Etele, Magyar Kajak- Kenu Szövetség elnöke); Benedek Tibor (Magyar Férfi Vízilabda Válogatott Szövetségi Kapitánya); Lázár Vilmos (Magyar Lovassport Szövetség elnöke); Gömöri Zsolt (Paraolimpiai Bizottság elnöke) és Dr. Simicskó István, (sportért felelős államtitkár) beszélgettek arról, miként járulhatnak hozzá a sportsikerek Magyarország pozitív megítéléséhez. A tudomány és innováció témakörben Íjgyártó István (kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár); Dr. Szigeti Gyula Péter, (a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztési elnökhelyettese); Dr. Szabó Gábor, (a Magyar Innovációs Szövetség elnöke); Dr. Csermely Péter, (a Nemzeti és Európai Tehetségsegítő Tanács elnöke) és Dr. Pacher Tibor, a Puli Space Technologies alapítója) ismertte nemzetközi sikereinket és terveinket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai