Összefognak a fiatal borászok

Korábban a Balaton két oldalán dolgozó borászok sem ismerték egymást, aztán a fiatalok egyesületet alapítottak, s ma már nem csak szakmai, hanem baráti közösséget is alkotnak.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre kevesebb fiatal választja hivatásként a borászatot. Ezen szeretne változtatni egy 2008-ban létrehozott egyesület. A Junibor nem csak az ágazat népszerűsítését, hanem a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődést is kiemelten fontosnak tartja.

Az M1 Magyar Gazda cmű műsorában bemutatott egyesülethez jelenleg harminc 40 évnél fiatalabb borász tartozik, akik Magyarország tíz különböző borvidékéről származnak. Az általuk készített borok között egyaránt megtalálható gyöngyöző bor, rosé, könnyed és testes fehér- és vörösborok, valamint tokaji desszertbor.

Évente egy alkalommal találkoznak, bemutatják egymásnak a boraikat, megbeszélik a szakmai kérdéseket és a problémáikat, tanácsot kérnek egymástól, és a fogyasztók számára is tartanak kóstoltatásokat.

Alkalmanként a tagok igyekeznek nemcsak a boraikkal, hanem akár kerekasztal-beszélgetésekkel is bemutatni az érdeklődőknek, hogy milyen a borászok élete, hogyan alakul a magyar borágazat helyzete.

A fiatal borászok egy olyan közösséget szerettek volna megalapítani, amely szakmai és baráti társaság is, és ez az egyesület keretein belül évek óta jól működik. Az egyesület egyik legfőbb célja, hogy közös erővel sokszínű és a vásárlók által szerethető borokat készítsenek.

A tagokat azonban nem csak a bor szeretete és készítése kovácsolta össze az évek során, a Junibor jelentősége, hogy a fiatal borászok megismerték egymást. Mivel egy piacon mozognak, az egyesületen belül természetes, hogy működik egyfajta pozitív rivalizálás is.

Mindenkinek a jó minőségű bor megalkotása a célja, s mindaddig, amíg mindannyian el tudják adni a boraikat, mindenkinek megvan a maga piaca, ez nem jelent problémát. Ha pedig esetleg lennének hiányosságok ezen a téren, akkor majd megnézik, hogy tudnak egymásnak segíteni, mondja Gere Andrea.


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.