hirdetés

Pályázaton kelhet el a szegedi Virág

(MTI) – Pályázatot ír ki az önkormányzat a szegedi Virág és a Kis Virág cukrászdák működtetésére, döntött a Tisza-parti város közgyűlése pénteken.

hirdetés

A Kis Virág Cukrászda 2009 őszén, a Virág Cukrászda pedig 2010 januárjában zárt be, miután a vendéglátóhelyeket működtető vállalkozások gazdálkodása ellehetetlenült.
Ezt követően megszűnt a városi tulajdonú Kis Virág Cukrászda üzlethelyiségének bérleti szerződése, az önkormányzat elővásárlási jogával élve pedig 275 millió forintért megvásárolta a Virág Cukrászda ingatlanát. Perek sorát követően december 4-én született meg az utolsó jogerős bírósági döntés, amely alapján az önkormányzat birtokba veheti az ingatlanokat.
A közgyűlés által elfogadott pályázat alapján a bérlőknek profilhoz kötötten cukrászdaként kell üzemeltetnie az ingatlanokat. Az egyik cukrászdát - az esetleg szükséges felújítást követően - a bérleti szerződés megkötése után három hónappal, a másikat hat hónappal kell a működtetőnek megnyitnia.
A Virág Cukrászdának otthont adó Új Zsótér-ház 1873-ban, a "Nagyvíz" előtt épült. 1874 nyarán a Klauzál tér felőli földszintjén már cukrászda nyílt. 1922-ben a Temesváron nevezetes cukrász - Virágh Géza és testvérei - vásárolták meg és tették híressé a cukrászdát. Az államosítás után neve "Virág" cukrászdára rövidült. Különlegessé teszi az intézményt, hogy a Klauzál tér szemközti oldalán helyezkedik el a nagy Virág Cukrászdához tartozó Kis Virág. Míg előbbi kényelmes időtöltést kínál, addig utóbbi inkább a gyors kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt, ezzel nyújtva komplex szolgáltatást. Az utóbbi húsz évben a Kis Virágnak csupán a bérleti joga, míg a nagy Virágnak a tulajdonjoga cserélt gazdát több alkalommal.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai