Papírcsomagolásba öltözik a Heinz ketchup

De a ruhacsere sokkal nehezebb, mint előre gondolták.

Egy Pulpex nevű céggel közösen fejleszt tökéletesen újrafeldolgozható palackot a Heinz. Az új, környezetbarát csomagolás alapanyaga 100 százalékban fenntarthatóan beszerezhető fapép lesz.

A környezetbarát kiszerelések gyártásában jártas Pulpexet a Diageo támogatja, és az előbbi cég a szeszipari óriás számára egy whisky-s papírpalackot már le is gyártott.

 

A papírpalackgyártás két éllovasának számító Pulpex és Paboco előtt álló legnagyobb kihívás egy olyan környezetbarát bevonat kifejlesztése, amely az érintkezés miatti kölcsönös degradációt elkerülendő a tartalmat a csomagolástól tartósan el tudja különíteni. Ezek a bevonatok jelenleg általában műanyagból készülnek, ami miatt a tartályok reciklálása komoly akadályokba ütközik. A Pulpex a BASF-fel közösen éppen ezért egy olyan belső borítás kialakításán dolgozik, amit állítólag PET-mentesnek lehet majd tekinteni. Mind ezzel együtt egyelőre nem tudni, hogy a Heinz ketchup befogadására szolgáló Pulpex palackban pontosan milyen burkolat tölti majd be a szeparáló közeg szerepét.

Miguel Patricio, a Kraft Heinz vezérigazgatója úgy véli, hogy egy, a vállalat ikonikus paradicsomszószához készített papírpalack bevezetése sokat segíthet a zöldítő törekvések megvalósításában. A cégvezető szerint a csomagolási hulladék keletkezése az egész iparágban súlyos problémát jelent, amit mindenkinek meg kell oldania.

A Pulpex vezérigazgatója, Scott Winston közlése alapján a Heinz csupán egyike azon rengeteg esetleges ügyfélnek, amelyek a cég technológiáját hasznosítani tudják. A társaság vezetője szerint a papír alapú csomagolásban rejlő potenciál hatalmas, és mindenki csak nyerhet azzal, ha egy, a Heinzhez hasonló méretű, háztartási cikkeket gyártó vállalat felkarolja ezt az élvonalbeli technológiát.

 

 

Forrás: Econo Times / Packaging Europe / Store Insider


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.