hirdetés
hirdetés

Példátlan nehezítés a Magyarország-Ausztria között utazóknak

Mint korábban hírt adtunk róla, a Magyar Államvasútak (MÁV) rövid távú építési munkálatai miatt 2023. szeptember 18-tól október 26-ig mindkét irányban menetrendváltozások vagy késések lesznek a Budapest és Bécs Hbf vagy Graz Hbf között. Ezt a nehézséget most megfejelték egy további döntéssel.

hirdetés

Azt is közöltük, hogy az RJX, EC és EN csatlakozások Budapestről Hegyeshalmon keresztül Bécsbe a megadott időszakban akár 20 percet is késnek, ellenkező irányba Budapesten akár 30 perces késésre is számítani kell. 

Forrás: pixabay.com
Forrás: pixabay.com
 

Az azonban csak most derült ki, hogy 2023. október 2. és 26. között Budapestről Bécsen át München felé nem lehet közvetlen járatok közlekedni. A Budapest - Bécs - München RJX összeköttetések ebben az időszakban a Bécsi Hbf-ben érnek véget, Budapestről Salzburg Hbf vagy München irányába utazóknak a Bécsi Hbf váltás szükséges. 

Azt tanácsolják azoknak, akik a várható kényelmetlenségek ellenére mégis a kötött pályás közlekedést választják ebben az időszakban, hogy a RJX és az EC kapcsolaton utazók mindenképpen foglaljanak előre helyet mindkét járaton, mivel a távolsági vonatokon utasszám növekedés várható a Budapest és Györ közötti helyi vonatok törlése miatt.

A Szentgotthárdon keresztül Budapest és Graz Hbf közötti IC-kapcsolatokhoz Budapest Kelenföld és Tatabánya között mindkét irányban autóbuszokkal közlekedő sínpótló járatot alakítanak ki. A közúti forgalom miatt késésekre kell számítani, tették még hozzá a QBB friss bejegyzésében.

(forrás: QBB / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk