hirdetés
hirdetés

Pilóta-karrier újraindulás idejére

Pilóta-karriert építenek jónéhányan a COVID-19 idején, mert már a nyitás utáni fellendülésre készülnek.

hirdetés

A COVID-19 hatására számos pilóta növendék találta magát bizonytalan helyzetben. Azonban az Airwin Aviator School tanulói iez idő alatt is tanulnak. A pilótaiskola szakemberei szerint az elkövetkezendő években kizárólag azok a pályakezdők maradnak versenyben, akik a légitársaságok körében is elismert, színvonalas képzésen szereztek képesítést. Közülük kerül majd ki az a 270 ezer pilóta, akikre a légi közlekedés beindulása után nagy szüksége lesz a szektornak.

pixabay.com
pixabay.com

Kell az utánpótlás!

A koronavírus-világjárvány nemcsak a légitársaságokat rázta meg, hanem az utánpótlás-képzés elé is komoly akadályokat görgetett. Ez alól nem kivétel a pilótaisikola sem, amely még a kihívások közepette is perspektívát nyújt a diákok számára, akik legalább annyira nehéz helyzetben vannak most, mint a légi közlekedés szereplői. Azonban tény, még a legpozitívabb előrejelzések is azt mutatják, hogy a légiutas forgalom csak 2024-ben éri el a 2019-es szintet

Online tréningek, fellendülés várható az ágazatban

Az Airwin Aviator School már tavaly tavasszal gyorsan reagált a koronavírus hozta kihívásokra: a kontinensen az elsők között kapott engedélyt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségtől (EASA) arra, hogy online elméleti tréningeket vezessen be. Azóta közel 1000-en regisztráltak a képzésekre, 65 különböző országból – többek között Törökországból, Franciaországból, Olaszországból, amely jól mutatja mennyire gyorsan alkalmazkodtak a kialakult helyzethez a repülés szerelmesei.

„A légi közlekedésben hosszú idő után először nem lesz pilótahiány. Ez azt jelenti, hogy a mennyiség helyett a minőség lesz fontos a munkaadók számára, hogy most fontosabb, mint valaha, hogy az érdeklődők olyan képzést válasszanak, amely nemcsak képesítést ad, hanem kiváló referenciát jelent a légitársaságoknak is. A CAE Pilot előrejelzése 2 szerint 2021 év végéig megközelítőleg 270 ezer új pilótára lesz szükség a nyugdíjazások és a lemorzsolódás miatt, ami számos lehetőséghez juttathatja a magas színvonalú képzésben részesülő tanulókat, mondta Bánki Róbert, az iskolal igazgatója.

 

 

(forrás: Skyrocketgroup / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai