hirdetés
hirdetés

Pilótaképző programot indít a Wizz Air

A diszkont légitársaság elindította Cabin Crew to Captain elnevezésű programját saját légiutas-kísérői számára.

hirdetés

A pilótaszakma korlátainak ledöntésével a WIZZ célja, hogy támogassa ambiciózus légiutas-kísérői pilótafülkébe vezető útját, és élen járjon a nemek közötti egyenlőség megteremtésében a légiiparban.

A 40 hónapos program a kereskedelmi pilóta engedély megszerzésére biztosít lehetőséget a légitársaság jelenleg magyar, román, lengyel és bolgár bázisain dolgozó légiutas-kísérői számára, akik kevés vagy semmilyen előzetes repülési tapasztalattal nem rendelkeznek, így pilótakarrierjüket munkahelyük csapatának részeként kezdhetik meg. A nyugodt életkörülmények megőrzése érdekében a kadétoknak havi váltásban van lehetőségük a munkavégzésre és tanulmányaik folytatására.

A program egy 22 hónapos kezdeti földi gyakorlatból és egy 18 hónapos repülési tréningből áll, amely a Tréner repülőiskolában történik Nyíregyházán. Miután a kadétok megfeleltek a Cabin Crew to Captain program kijelölt feltételeinek és sikeres záróvizsgát tettek, pilótagyakornokokká válnak, ezt követően pedig további képzéseken fejleszthetik tudásukat.

A pilótagyakornokok a sikeres végső repülési vizsgát követően elsőtisztként fejezhetik be a képzést. Az egyedülálló program a tehetséggondozás és a vállalaton belüli sokszínűség elősegítése céljából jött létre, és támogatja a Wizz Air hosszabb távú elkötelezettségét is, amelynek keretében a légitársaság 2030-ig 25 százalékos női reprezentációt kíván elérni a pilótafülkékben. A következő hónapokban a Wizz Air célja, hogy a programot a hálózatában lévő további bázisokra is kiterjesztve a pilótakarrier lehetőségét még több légiutas-kísérője számára elérhetővé tegye.

„Izgalommal tölt el bennünket, hogy az iparágban elsőként indítjuk el Cabin Crew to Captain programunkat, amellyel azokat a saját légiutas-kísérő kollégákainkat szeretnénk segíteni, akik pilótakarrierről álmodnak. Ez egy remek lehetőség a szakmai fejlődésre, és arra, hogy előre lépjenek a szervezeten belül, miközben mi is folyamatosan bővítjük flottánkat és útvonalhálózatunkat. Hiszünk abban, hogy ezzel a programmal támogathatjuk a nemek közötti egyenlőséget és a fenntartható növekedést az iparágban” - mondta el Darwin Triggs, a cég repülési műveletekért felelős igazgatója és vezető pilótája.

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk