hirdetés
hirdetés

Pozsony? Bizony!

Bár gazdag történelemmel rendelkezik, mégsem régi históriák sora jut eszébe mindenkinek Pozsonyról. Hiszen a város egy vibráló, modern, sőt, akár vicces képét is mutathatja, írja laptársunk a Privátbankár.

hirdetés

Ki hitte volna akárcsak 30 éve is, hogy a leghíresebb amerikai pop art művész szlovákiai kötődése fellendítheti a turistaforgalmat? De ha már a Warhol-rajongók alaposan megnézték Pozsony nevezetességeit, érdemes ellátogatniuk a 25 kilométerre lévő modrai Zoya galériába, amely a mester egyik legnagyobb gyűjteményét mondhatja magáénak.

Depositphotos
Depositphotos
 

A szerigráfiákat és a vászonra festett képeket gyakran kölcsönadják, hogy világszerte vendégkiállításokat rendezzenek a mára korántsem meghökkentő, de annak idején igencsak merésznek számító művekből.

A Warhol-kultusz ma már a múzeum falain kívül is szembetűnő: Campbell-dobozos buszmegállók, színes trafóházak, jellegzetes szobrok kölcsönöznek pop-art stílust a városkának.

A teljes cikket Pozsonyról és környékéről, amelyben szó esik még történelemről, Csumilról, a csatornalakóról, a pozsonyi kifliről és sok minden másról, itt olvashatják  

(forrás: Privatbankar.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk