Prágába most egy vonatjegy áráért repülhet

Az AVIAREPS Magyarország által szervezett „Around the World” hagyományteremtő turisztikai roadshow-n több mint húsz belföldi és nemzetközi turisztikai cég mutatta be kínálatát a kiutaztató utazási irodáknak.

A cégek között légitársaságok, turisztikai hivatalok, nemzetközi szállodaláncok, és egyéb, a turisztában érdekelt vállalkozások képviselték magukat, név szerint Qatar Airways, Air Algerie, Air Madagascar, Air Namibia, Asiana Airlines, Condor Airlines, Czech Airlines, EVA Air, Ethiopean Airlines, Jet Airways, Xiamen Air, Thaiföldi Turisztikai Hivatal, Máltai Turisztikai Hivatal, Beachcomber Resorts & Hotels, Marriott International, 1000 Út Utazási Iroda, EUROPCAR, Fox Transfer, Pocket Guide App, és a LoungePass-VIP repülőtéri várók. A roadshow idei állomásai állomásai Győr, Budapest és Debrecen voltak.

Ingyen stop over Dohában szállással

A Qatar Airwaysnek idén megint nagy elismeréseket szerzett, úgy mint a „SKYTRAX” vagy „A világ legjobb Business Class” díját. Budapestről megszűnt a déli járat és helyette a sokkal jobb csatlakozásokkal rendelkező reggeli és esti indulást választották. A téli menetrendben naponta 2 járatot is működtetnek Dohába és a változatlanul magas fedélzeti szolgáltatások mellett újdonságként megjelent az ingyenes stop over, melyhez a Dohai Turisztikai Hivatal ingyen biztosít magas kategórájú szállást Katar fővárosában.

Globális üzletben gondolkozik

A 2006-ban alapított Fox Transfer, reptéri transzferek értékesítésével foglalkozó online iroda franchise rendszerrel csak Európában ma már 300 repülőtérről, 59 országból értékesít shuttle, privát, VIP és más buszos transzfereket. A Fox Transfer Kft. olyan webes repülőtéri transzfer foglaló rendszer, melynek segítségével azonnali visszaigazolás mellett foglalhatnak az utazási irodák repülőtéri transzfereket. Dél-Amerikában, São Paulo-ban 2015-ben nyitottak franchise-irodát, magyar kolléga vezetésével.

Thaiföld és Málta, két kedvelt célpont a főszezonon kívül

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT, Tourism Authority of Thailand) régióvezetője, Ali Marzouki, aki a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar piacokért felel, elmondta, hogy Magyarországról folyamatos növekedést tapasztalnak, és bár északi szomszédaink ugyan kicsit még felülmúlják a magyar utazók számát, a 2016-os évben már 27 ezer magyar utazott Thaiföldre. Ali Marzouki szerint a magyarok nagyon szeretik az országot, mivel kínálata sokszínű és magas színvonalú szolgáltatásai esetén is remek az ár/érték arány. Thaiföld egész éves desztináció, de legtöbben a magyar télből menekülnek a minden turistát elvarázsoló egzotikus országba.

A Máltai Turisztikai Hivatal Magyarországi képviseletének vezetőjétől, Hangya Edinától pedig megtudtuk, hogy jövőre a kultúrális és történelmi értékeiről jól ismert Valetta lesz Európa kultúrális fővárosa. A szigetország sok újdonságot kínál idén az aktív és sport turizmus szerelmeseinek, de bevezettek egy „Conventions Málta” nevű új termékcsoportot is. 2016-ban 20 ezer magyar utazott a mindössze 400 ezer lakosú Máltára, mely jelenleg az egyik legbiztonságosabb turisztikai desztináció.

Egzotikus katalógus az 1000 Út Utazási Irodától

Az orosz utazásairól már jól ismert 1000 Út iroda vezető szakembere, Sántai Mária arról tájékoztatta a workshop résztvevőit, hogy új, egzotikus útikatalógussal jelentek meg idén. Továbbra is fontosnak tartják a tartalmas programokat, az alapos szervezést, melyet az 50 feletti utazóközönségük igényel is. A garantált indulás, széleskörű fakultatív programok, a kiscsoportos utak (9-20 fő közötti) valamint a profi idegenvezetők továbbra is fémjelzik tevékenységüket és idén újdonság a ’garantált társítások’. Szolgáltatásuk, mellyel különböző utak kombinálhatók, az utak elő- és utótartózkodásokkal, fakultatív programokkal bővíthetők kívánság szerint. Az útjaik 50%-át viszonteladókon keresztül értékesítik, melyhez minden segítséget megadnak az irodáknak (logo nélküli plakát, katalógus, study tourok, erős ösztönző rendszer).

595 millió foglalás 2016-ban

A percenként több mint 1000 foglalást bonyolító Amedeus egy új viszonteladói modellel rukkolt elő idén. Az Amadeus Content Inn B2B szállásfoglalási rendszer 32 szolgáltató 400 ezer szállását kínálja egyedi árakkal, mely rendkívül egyszerű és időtakarékos, hiszen egyetlen szerződés elegendő hozzá, hogy az összes szolgáltatónál kedvezményesen foglalhasson az iroda. Segítségével egy képernyőn láthatók a legnagyobb szolgáltatók — aggregátor oldalak (Expedia, TripMaster stb.), szállodaláncok, valamint helyi irodák — ajánlatai. A Content Rail rendszer pedig magában foglalja a vasút mellett a diszkont légitársaságok és távolsági buszok egyidejű, egy platformon történő foglalásának lehetőségét, segítségével több mint 100 fapados ajánlat 25 európai vasúttársaság és valamennyi európai busszolgáltató elérhető. Ez lehetőséget ad az árak azonnali összehasonlítására és a foglalásra is, mellyel rengeteg időt spórolhatunk. Az Amadeus Tours Suite Merchant Edition pedig egyetlen a céggel kötött szerződés elegendő ahhoz, hogy a német tour operatori tartalmakhoz hozzáférhessen az iroda, az értékesítés után pedig kiemelkedő jutalékszinteket kínál.

Az AVIAREPS iroda nevében Tóth Attila ügyvezető az általuk képviselt légitársaságok és turisztikai cégek kínálatáról, újdonságairól beszélt. Az AVIAREPS német központú, nemzetközi vállalt több mint 20 éve működik a turizmus piacán. Világszerte 60 saját irodával rendelkezik, a munkatársak száma meghaladja a 700-at. Érdekesség, hogy az AVIAREPS-es kollegák összesen 40 világnyelvet beszélnek, ebből 8-at a magyarországi irodában is – kezdte összefoglalóját a cég hazai vezetője.

Az AVIAREPS partnereivel bármely földrész elérhető

A Condorral a világ legnépszerűbb nyaralóhelyei csupán egyetlen müncheni vagy frankfurti átszállással elérhetők. A téli hónapokban válogathatunk az egzotikus különlegességek között: főleg a Karib-térség, Közép-, és Dél-Amerika felé rendelkezik kiterjedt útvonalhálózattal a németek kedvenc légitársasága. Egész évben kedvező egyirányú árakkal, célállomások és árkategóriák kombinálhatóságával - business, economy és - a kettő közötti - prémium economy kategórájú helyek között válogathatunk.

A rendszeresen számos nemzetközi díjjal jutalmazott Ethiopian Airlines, Afrika vezető légitársasága, Bécsből heti 4, december 12-től pedig heti 5, Boeing 787-es Dreamliner gépével repül addisz-abebai központjába, és onnan 95 nemzetközi célállomásra. A magyar utazók az Indiai-óceán térségét keresik leginkább: Seychelle-szigetek, Zanzibár, Mombasa, Madagaszkár és a Dél-afrikai Köztársaság a favorit.

A Czech Airlines felvette a kesztyűt a konkurens Ryanair-rel, hiszen napi 3 járatot indít hihetetlen versenyképes árakon. Oda-vissza egy vonatjegy áráért, már 16 ezer Ft körül repülhetünk. Ez az akciós ár nem minden járatra érvényes, érdemes keresgélni.

Az EVA AIR Thaiföld és Taiwan felé is ideális választás, a minden igényt kielégítő Boeing 777-es gépeivel Bécs-Bangkok-Taipei útvonalon, ahol a business és economy mellett a kényelmes és nem drága elit osztályon is utazhatunk.

Az Air Namibiával frankfurti átszállással lehet eljutni az egzotikus afrikai országba. Namibia ideális választás egy igazi szafarihoz. Biztonságos és kiszámítható ország, mely egész évben utazható.

A kínai Xianmen légitársaság, melyet a Sanghaj és Hongkong között levő városról neveztek el, 20 éve nyereséges, Kínában minden díjat elhoznak, flottája évente 20-25 géppel bővül. Árai kedvezőek, Budapest és Kína között több városba is kitűnő összeköttetést kínál.

Indiában a Jet Airways társasággal szerződtek, mely amsterdami, párizsi és londoni átszállással repül Delhibe és Mumbai-ba, továbbá onnan számos indiai és ázsiai városba.

Az Asiana Airlines nagy kapacitású A380-as gépmadara Frankfurtból repül Szöulba, Budapestről pedig kedvező hozzá a csatlakozás. Magyarországon az elmúlt öt évben megtriplázódott a koreai látogatók száma és az kiutazás is jelentősen bővül. A 2018-ban Koreában megrendezésre kerülő téli olimpia miatt megnövekedett utazási igényére az Asiana megfelelő árakkal és kapacitással rendelkezik.

500 kg élő halat is szállítottak rajta

Az Air Algerie állami segítséggel tavaly indította be Budapest – Algír járatát, mely Senegal felé is biztosít ideális csatlakozást 100 ezer Ft körüli áron. A járatot turista csoportok, üzletemberek, diákok, sportolók is használják, de volt már, hogy 500 kg élő halat is szállítottak rajta. Fontos partnerük az Utazz Afrikába (Afrika szakértő), akik szenegáli körutazást és szilveszteri programot szerveznek a térségbe. A légitársaságnak nem csak a közvetlen forgalom, de a ráhordás is célja, hiszen a nyugat-afrikai térség a járat segítségével könnyen megközelíthető. Jelenleg a járatok egész évben heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekednek, tovább utazási lehetőséggel számos algériai belföldi járatra és egyéb afrikai városokba.

VIP reptéri várók 400 repülőtéren világszerte, a kényelmes utazásért

Tóth Attila felhívta az utaztatók figyelmét a repülőtéri VIP lounge-ok foglalási lehetőségére. Ezt a szolgáltatást az AVIAREPS-nél történő regisztrációt követően bármely utazási iroda egyszerűen online is lefoglalhatja utasai részére.

Autóbérlés és helyi városnéző program

A Europcar már 140 országban van jelen, Európában és Magyarországon is piacvezető. Flottájuk átlag életkora 6-7 hónap, így magas minőséget biztosítanak az utazóknak. Egyik legkedveltebb termékük a 0% önrészt garantáló és minden biztosítást magában foglaló all inclusive csomagjuk. Számos gépjármű kategória létezik a kínálatban és igény szerint az ügyfél által választott szállodai kiállás is megoldható.

A Marriott a Starwood felvásárlásával a világ legnagyobb szállodavállalatává vált, az AVIAREPS pedig 24 órán belül ’a legjobb ár’ garanciával küldi csoportos árajánlatát mind a 30 hotelmárkára vonatkozóan, mely a Marriott nagy családjába tartozik.

A PocketGuideApp.com hátterében egy sikeres startup cég áll, mely kategóriájában piacvezető. Az applikáció letöltése okostelefonra ingyenes, azonban a mintegy 150 város városnézése illetve tematikus túrák már fizetősek, 5-10 EUR közötti áron . A program nagy előnye, hogy offline módban is működik, egy fejhallgatóval a fejünkön fedezhetjük fel és ismerhetjük meg a várost. A telefonunkkal készített fényképekből pedig még albumot is készít az applikáció, melyet facebook-on egy gombnyomással meg is oszthatunk.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.