Pünkösdkor ismét kinyílnak a pinceajtók

Huszonnegyedszerre nyitja meg kapuit májusban a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék. A Villányi Borvidék leghangulatosabb falucskájába több ezer látogatót várnak.

Palkonya, a Villányi Borvidék kincsesdobozaként emlegetett települése komoly múltra tekint vissza.

A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor, ahol mint minden évben, idén pünkösdkor is kinyílnak a pinceajtók, hogy a borgazdák a településre érkező vendégek előtt széles körben megismertessék legszebb tételeiket.

Az idei évben először, 2 napon át várják a látogatókat a rendezvényre, ahol 10 pincészet, 25 féle előzetes minősítésen átesett szortimentjéből lehet kóstolni.

A kóstolójegy 2900 Ft-ba fog kerülni, amely 1 db üvegpoharat és 10 db kóstolójegyet tartalmaz.

A programok összesen 8 helyszínen, szombaton délelőttől egészen vasárnap estig tartanak. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek várhatóak.

A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik a Malomparkban, ahol a street foodtól, az igazi sváb ételekig minden megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak.

Résztvevő pincék:

Blázsovics Pince
Haraszti Családi Pincészet
Hárságyi Pince
Mayer Róbert Pincészete
Mokos Pincészet
Németh és Németh Pince
Palko28
Rőder Pince
Takács Mihály Pincéje
Zsirai Pincészet

Pécs és Palkonya között fesztiválbuszok közlekednek a rendezvény teljes időszaka alatt.

A rendezvény ideje alatt 2018. 05. 20-án 8:00-tól 2018. 05. 20. 23:30-ig TELJES ÚTZÁR lesz Palkonyán. A terelőút Vokány-Nagyharsány felé biztosított.
AZ ÚTLEZÁRÁS NEM VONATKOZIK A SZOMBATI NAPRA!

Bővebb információk:

http://palkonya.hu,
https://www.facebook.com/palkonyainyitottpincek

Forrás: Élelmiszer Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?