hirdetés
hirdetés

Régi-új szereplő a hazai ANTOR csapatában

Visszatérő Lengyel Turisztikai Képviselet, már eddig is rekord beutazási számok honfitársainktól a horvátoknál, Máltán és szlovák szomszédainknál, de Ciprus sem adja alább. Az ANTOR nemzeti turisztikai képviseletek szövetségének nyáríndító partiján jártunk, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia épületében lévő Akadémia Klub Étteremben rendeztek, június 7-én.

hirdetés

A rendezvényen először a régi-új tagként köszöntött, idén tavasszal újranyitott Lengyel Turisztikai Képviselet magyarországi irodáját 2023. május 4-e óta vezető, Farkas Melinda mutatkozott be a szakmai közönségnek. Aki 16 éve dolgozik az idegenforgalom területén a lengyelpiac-specialista J.A.M. Events & Travel cégnél, beutaztatási területen, valamint idegenvezetőként is tevékenykedett. Jelenlegi feladata kapcsán korábbi elődjéről, a magyarországi lengyel irodát annak bezárása előtt vezető, azóta elhunyt Bakonyi Erikáról is meghatóan szép szavakat hallhattunk az ANTOR közösségétől.

A magyarországi ANTOR képviseletek tagjai balról jobbra: Hangya Edina, Farkas Melinda, Soňa Jelínková, Ivana Herceg és Ács Viktória
A magyarországi ANTOR képviseletek tagjai balról jobbra: Hangya Edina, Farkas Melinda, Soňa Jelínková, Ivana Herceg és Ács Viktória

Hangya Edina, a máltaiak nevében arról számolt be, hogy bár igencsak nehéz időszakon vannak túl, most azonban már felszálló ágban van a szigetországban a turizmus ágazat. Az idei évben már eddig is - a májusig mért adatok alapján -rekordszámokat regisztrálnak a turistaérkezések terén, hazánkból is jelentős számban indulnak Málta felé.

Soňa Jelínková, az ANTOR magyarországi vezetője, a szlovák képviselet nevében szintén jó hírekről számolhatott be: a tavalyi év annyira kimagasló volt a magyar beutazások tekintetében, hogy a korábbi ötödik helyről a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léptünk fel - annyi magyar vendég érkezett északi szomszédunkhoz. Csak a csehektől és a lengyelektől érkezett vendégek voltak többen nálunk.

Ivana Herceg, a magyarországi Horvát Turisztikai Közösség vezetője mindannyiunk legnagyobb meglepetésére, kedves gesztusként magyarul mondta el, hogy a tavalyi évben országában a két legjelentősebb esemény a schengeni csatlakozás és az euro bevezetése volt, és ezzel együtt Magyarország felé a határellenőrzés eltörlése is, ami természetesen azt vonzotta maga után, hogy megugrott a tőlünk érkezők száma - mintegy 25 százalékkal. Figyelmeztette az elkövetkező időkben hazájába indulókat: a last minute ajánlatok, épp a nagy érdeklődésre való tekintettel, pont nem olcsóbbak, hanem az utolsó pillanatban foglalt szálláshelyek inkább drágábbak lehetnek majd. Valamint szintén örvendetes tényként kiemelte a június elejétől szeptember végéig heti 3-szor közlekedő fapados járatot Budapest-Zadar között, ami fontos turistamágnes az idei főszezon alatt.

Végül Ács Viktória a ciprusi iroda nevében kapott szót, akitől szintén pregnáns számokról hallhattunk: tavaly 59 százalékos emelkedést regisztrált a szigetország beutazás tekintetében a magyar piacról, és az idei évben is bizakodóan tekintenek a főszezon elé. Köszönhetően többek közt annak, hogy új Wizz Air-járat indult Ciprusra Debrecenből, ezzel megduplázva közvetlen járataik számát a szigetország felé.

 

 

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk