hirdetés
hirdetés

Rekorder zöldítési program Etiópiában

Az afrikai országban egyetlen nap alatt több mint 350 millió fát ültettek, a kormány célja év végéig 4 milliárd fa telepítése.

hirdetés

A hétfői faültetéssel a szárazság sújtotta kelet-afrikai ország ellensúlyozni akarja az erdők kivágásának hatásait és a klímaváltozást. Az Abiy Ahmed kormányfő vezette projekt megvalósításának idejére számos közintézményt és iskolát bezártak, hogy minél többen részt vehessenek a faültetési programban.  Az ENSZ adatai szerint a 20. században Etiópia területének 35 százalékát borították erők, ez azonban négy százalékra zsugorodott a 2000-es évekre.

A faültetést az országban mintegy ezer helyszínen végezték, önkéntesek számolták a facsemetéket. A kormányzati program célja négymilliárd őshonos fa ültetése az év végéig.

A 3,5 millió fa elültetése minden bizonnyal új világrekord. A Guinness rekordok könyvében India tartja az egyetlen nap alatt elültetett fák rekordját több mint 50 millió facsemetével, amelyet 800 ezer önkéntes telepített 2016-ban a dél-ázsiai országban.

Az etióp program bírálói szerint Abiy miniszterelnök a zöldítési kampányt arra használja fel, hogy elvonja a közvélemény figyelmét a kormány előtt álló kihívásokról, köztük az etnikai konfliktusokról, amelyek mintegy 2,4 millió embert kényszerítettek otthonaik elhagyására - olvasható a BBC hírportálján.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai