hirdetés
hirdetés

Rekordévre számíthat Ciprus

A turistaérkezések számát és a turizmusból származó bevételt tekintve rekordév előtt áll Ciprus, számolt be róla a ciprusi turisztikai hivatal vezérigazgatója, Annita Demetriadou.

hirdetés

A Turizmus Világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Annita Demetriadou elmondta, a turisztikai hivatal becslése szerint 2016 végére több mint hárommillió turistaérkezést fognak regisztrálni, míg az iparágból származó bevétel – a tavalyi évhez képest 13,7%-os növekedéssel – több mint 2,3 milliárd euróra fog rúgni.

2016 eddig eltelt minden egyes hónapjában növekedni tudott a turistaérkezések száma az előző év azonos időszakaihoz képest, a januártól augusztus végéig tartó nyolc hónapban pedig történelmi rekordot döntöttek. Ez azt jelenti, hogy az első nyolc hónapban 2,2 millió turista érkezett a szigetre, ami 19,2%-os növekedést jelent a 2015-ös adatokhoz képest. A legtöbb turista egy hónapon belül júliusban érkezett Ciprusra. Ugyanígy az előző téli szezont is bővüléssel zárták, a 2015 novemberétől 2016 márciusáig tartó időszakban 33%-kal több látogató utazott ide, mint egy évvel korábban.

A ciprusi turisztikai hivatal most új, potenciális küldőországokra is fókuszál, többek között Izraelből, Iránból, az Öböl-menti országokból, sőt, Kínából és Indiából is szeretnének még több turistát látni, céljuk pedig a turisztikai termékfejlesztés mellett az árak stabilan tartása.

Annita Demetriadou ezen kívül bejelentette a „Short escapes – Great experiences” nevű program elindítását, ami október 7-étől június utolsó hétvégéjéig tart. Ennek keretében alacsony áron fognak kínálni hétvégi utazási ajánlatokat Ciprus-szerte.

Forrás: visitcyprus.com
Forrás: visitcyprus.com

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk