hirdetés
hirdetés

Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak

Új fogalommal ismerkedhetünk meg a turizmusban, amit bosszúálló utazásnak nevezett el egy amerikai cég. „Csakazért” is utazunk – hiszen már lehet!  Ennek következtében rekordszintű a repülőjegyek áremelkedése, amit több más hatásnak tudható be.

hirdetés

A CheapAir.com számítógépei áprilisban 128 millió repülőjegy árát vizsgálták át az Egyesült Államokban. A közlekedés-turisztikai szakemberek megállapították, hogy rekordmagasak a belföldi repülőjegy árak. Még a legolcsóbb belföldi jegyek árai is átlagosan 26 százalékkal emelkedtek a tavalyi évhez képest. Ez még inkább igaz azokra a városokra, ahol kis repülőterek nagyvárosokat szolgálnak ki - írja testvérlapunk, az mfor.hu.

Az utazás iránti vágy olyan intenzíven tért vissza, hogy a szakemberek új kifejezést találtak a világjárvány utáni lelkesedésre: bosszúálló utazás – olvasható a cég tanulmányában. Az üzleti utazások nem tértek vissza ennyire gyorsan, de azok is felfelé ívelnek. A megélénkült kereslet miatt a viteldíjak emelkedő tendenciát mutatnak, és egyelőre nem mutatják a lassulás jelét.

Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a repülőjegyek ára csak áprilisban több mint 18 százalékkal emelkedett, amire 1963 óta nem volt példa. A szakértők a megnövekedett keresletet és a munkaerőhiányt, valamint az emelkedő energiaárakat tartják a fő okoknak, amint azt a United Airlines vezérigazgatója, Scott Kirby kifejtette.

"A repülőgép-üzemanyag ára csaknem megduplázódott az elmúlt néhány hónapban, ami kivédhetetlen a légitársaságokra nézve. Ugyanakkor a Covid-járványból való kilábalási korszakát éljük, épp hogy túl vagyunk a légi közlekedés történetének legpusztítóbb válságán." - mondta Kirby.

De ilyen helyzetben is lehet azért pénzt megtakarítani: a CheapAir.com azt javasolja az utazóknak, hogy korán foglaljanak, és inkább nagyobb repülőtérről induljanak el, ha tehetik, így növelhetik esélyeiket a legjobb ajánlat megtalálására. Ha egy amerikai reptéren élénk a verseny, az alacsonyabb árakat eredményez.

Az iroda közleménye szerint jelentősen befolyásolják az árakat a lakhatási, és élelmiszerköltségek, valamint a munkabérek is. A növekedés hátterében azonban döntően a magasabb üzemanyagárak, a munkaerőhiány és az általánosan magas utazási kereslet áll .

És még csak most kezdődik a nyári utazási főszezon, amely várhatóan július negyedike, az amerikai nemzeti-családi ünnep körül csúcsosodik ki. A spórolás érdekében a szakértők azt javasolják, hogy az utazók kezeljék rugalmasan az indulási és érkezési dátumokat, valamint foglaljanak korán.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk