hirdetés
hirdetés

Remek tél után sikeres nyárért dolgoznak az osztrákok

Az Österreich Werbung magyarországi képviselete szervezésében több mint 30 turisztikai partner utazott Budapestre, a Corinthia Hotelben tartott osztrák workshopra.

hirdetés

A legtöbb kiállító Salzburg (8), illetve Karintia (7) tartományból érkezett, de jelent volt az ÖW bécsi székhelyű Üdülési Információs Szolgálata is, magyarul beszélő munkatársával.

A Steiermark Tourismus a vizek és a családi turizmus jegyében készülődik a nyárra. A tavalyi évüket enyhe növekedést mutató statisztika jellemezte. A magyar beutazás csökkent. A beruházások üteme, és ezzel az új, turistacsalogató attrakciók száma azonban folyamatosan nő. Stoderzinken található Európa legnagyobb drótkötélpályája, a Zipline.1600 méteres magasságból akár 115 kilométer sebességre felgyorsulva száguld a négyszemélyes függőkocsi 120 méter magasan a völgybe. Az Eurovelo 9 kerékpárút stájer szakaszán kerekezve akár Mariborig juthatnak a kerékpározás szerelmesei. 16 stájer és egy szlovén település összefogott, turisztikai kínálatuknak súlypontja a gyermekes családok számára kialakított speciális üdülőprogram. Június 20-23. között Mariazellben Peregrinari néven zarándok kiállítás lesz, melyen osztrák és európai zarándokutakat mutatnak be. Június 28-án és 29-én Zeltwegben Európa legnagyobb repülős bemutatójának (AirPower) örülhet a várhatóan 300 ezres nézőtömeg.

Innsbruck joggal nevezi magát az „Alpok fővárosának”. A mesébe illő hósapkás hegyek tövében megbújó történelmi belváros kihagyhatatlan úti cél. 2,7 millió vendégéjszakával és 41 környező üdülőhellyel együtt az Innsbruck Tourismus Ausztria legnagyobb turisztikai szövetségei közé tartozik. 2012-ben 27 180 vendégéjszakát töltöttek itt a magyarok, nagyjából tartva a 2011-es szintet. Közvetlen railjet vonatjárat köti össze Budapestet Innsbruckkal. A vendégforgalomra általában nem lehetett panaszuk, különösen a Kínából érkezők száma nőtt dinamikusan. 14 millió euró az Innsbruck Tourismus büdzséje, ebből telik 33, különféle kontinensen és országban tartott értékesítést elősegítő akciókra. ( Törvény alapján a terület minden szolgáltatója köteles bizonyos mértékben hozzájárulni a marketing tevékenység finanszírozásához). Utazási irodák számára különösen kedvező szállodai árakat alakítottak ki, így tudják 21 ezres szálláshely kapacitásukat jól értékesíteni. 

A Gastein Tourismus olyan szerencsés terület gazdája, mely egész évben vonzó, a téli síelés mindig biztos, a nyári hegyi túrázást sem ronthatja el az eső, hiszen gazdag a termál-wellness kínálatuk. Az Alpentherme és a Felsentherme mellett minden 4-5 csillagos szállodában termálvizes részleg áll a vendégek rendelkezésére. Gyógyító és egészségmegőrző kúrákra egyedülálló lehetőség a Heilstollen. A hegy gyomrába fúrt szikla járatokban állandó, viszonylag magas hőmérséklet, páratartalom, és radontartalmu levegő révén gyógyulhatnak a betegek. A kúrák és kirándulások közben a hegyi falvak egymást érő ünnepei nyújtanak szórakoztató kikapcsolódást.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai