hirdetés
hirdetés

Access 2012-előtúra Stájerországban

Rendezvényhelyszínek kavalkádja

A stájerországi MICE-helyszíneket a magyar, holland és belga szakembereknek bemutató túrát a Steiermark Tourismus tartományi turisztikai szervezeten belül muködo Steiermark Convention szervezte.

hirdetés

A szövetség központi helyet foglal el a stájerországi konferenciaszervezésben. 49 tagot számlál, többségük konferenciákra specializálódott városi, wellness-, sport- és kastélyszálló, de csatlakoztak hozzájuk kongresszusi központok, rendezvényhelyszínek, kirándulóhelyek, rendezvényszervezok. A tagok hozzájárulást fizetnek, ugyanakkor a Steiermark Convention az üzleti partnereket térítésmentesen támogatja a legjobb helyszínek kiválasztásában és a rendezvény lebonyolításában. Az Access 2012 Wien kongresszusi és incentív vásáron megtapasztalhattuk, hogy a MICE-üzletág osztrák szolgáltatói milyen szoros hálózatban szervezodnek össze: nemcsak Ausztria szövetségi államának, de minden tartományának, sot a tartományok fovárosainak külön-külön is van Convention Bureau-ja. Ugyanez a felállás a kisebb tájegységekben (például Saalfelden Leogang, Congress&Incentive).

Stájerország elonyös turisztikai adottságokkal rendelkezik. Emellett azt kellene megtanulnunk tolük, ahogy adottságaikat tökéletesen kiaknázzák. Utunk során kizárólag prémiumminoségu helyi borokkal, ételspecialitásokkal, ásványvizekkel, tökmagolajjal találkoztunk. A középkori Oberkapfenberg várából élményvár lett, amely a középkori életet, a legendákat megjeleníto interaktív kiállításokkal, rendezvényekkel vonzza a gyermekes családokat. Felnottek számára esküvoket, a lovagteremben exkluzív vacsorákat, incentív csoportok számára madárbemutatókat, lovagi tornákat, koncerteket szerveznek. Riegersburg vára csodás látványával növeli a Genusshotel Riegersburg vonzerejét. A lankás szoloültetvényekbe besimuló szálló a helyi gasztronómia fellegvára. Wellnessrészlegében is a helyi borok és tökmagolaj-pakolások játsszák a foszerepet. A környékbeli élelmiszer-feldolgozó manufaktúrák bejárására sétautat szerveznek (Gölles pálinka- és ecetfeldolgozó, Berghofer tökmagolaj, Vulcano sonka, Zotter csokoládé, Starzenberger sajtok).

Grazban gazdagon

Graz sokat köszönhet az Európa Kulturális Fovárosa címnek. Meglepo, modern, turistalátványosságul is szolgáló új épületekkel, létesítményekkel gazdagodott. A Messe Graz acél-üvegfény épületegyüttesét Aladin csodalámpájának segítségével örömmel átvarázsolnánk Budapestre. A stájer fovárosban annyi a rendezvényhelyszín, hogy már az elnevezésekben is összecsúsznak (Congress Graz; Messecongress Graz; Messe Graz; Stadthalle, Eishalle; UPC Arena). A jelentos gazdasági és oktatási központban a jelenlegi hatezer kereskedelmi szállásférohely is kevés. Fiatalos, lendületes új szállodák épülnek. Például a Roomz Graz, amely a Messe Graz toszomszédságában, de a város történelmi központjától percekre fekszik. Bár a minimálstílust képviseli egyszeru és praktikus belso berendezésével, a vidám almazöld színvilágú szálló háromcsillagos áron elérheto, miközben szolgáltatásaival már négycsillagos kényelmet nyújt.

Motorbogés és ellazulás

Az Österreichring jelenleg nem szerepel a Forma– 1 versenynaptárában. A pályán, a Red Bull Ringen mégis mindennap bognek a motorok. Spiel bergben, a pályát környezo hatalmas te rületen mindenféle jármu számára (túraautók, terepjárók, motorkerékpárok, gokart) gyakorló-, teszt- és ügyességi pályákat létesítettek. A terület szélén három, különbözo kategóriájú szállót és egy kempinget építettek, illetve újítottak fel. A létesítmény versenyek rendezésén túl incentív csoportok, kongresszusok fogadására is alkalmas.

A központi épület megtekintése élményszeru betekintést nyújt a motorsportrendezvények izgalmas világába. Egyéniek jöhetnek saját járgányukkal, de a helyszínen bérelhetnek is, kérhetnek vezetotársat, megmérhetik sebességüket a tesztpályán, versenyzői ki- és továbbképzést kaphatnak olyan világhírű pilótáktól, mint David Coulthard. A Rogner Bad Blumau izgalmas, önmagában élményszeru épületben számtalan stresszoldó, frissíto programmal kiegészítheto kongresszusi és rendezvényhelyszínt kínál. Friedensreich Hundertwasser mesevilágában hat tanácsterem áll összesen 250 fo rendelkezésre. A szálló 243 szobával, 47 lakosztállyal, 22 apartmannal, több étteremmel és bárral és 8500 négyzetméteres fürdővilággal rendelkezik.

A Retter Events cég rendelkezésre áll a csapatépítés mindenféle sportos és szórakoztató formájával (terepautózás, segwayoktatás, sárkányhajózás, főzőiskola).

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai