Sikerrel zárult a VakVarjú #szeretetszolgálat adománygyűjtése

A több mint kéthetes akció során a VakVarjú étteremcsalád több mint 265 00 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

A VakVarjú étteremcsalád életében fontos helyet foglalnak el a jótékonysági tevékenységek, legutóbb az Élelmiszerbank kezdeményezéséhez, az idén 10. évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz csatlakoztak egy kéthetes akció keretében. A program a magyar gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú jótékonysági akciója, idén azt a célt tűzte ki maga elé, hogy több tízezer élelmiszercsomag összeállításához gyűjtsön adományokat vendéglátóhelyek közreműködésével. A VakVarjú éttermek részvétele jelentős segítséget jelentett ennek az eléréséhez.

„Örömmel vettünk részt az Együnk Egymásért programban, mert hiszünk abban, hogy együtt, összefogással tudunk a leghatékonyabban segíteni a rászorulóknak. Ez az adományozás nem csak egyszerű jótékonykodás: az Magyar Élelmiszerbank kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság mellett és korunk egyik legnagyobb problémája, az élelmiszerpazarlás ellen. Ezek az értékek számunkra is fontosak, így magától értetődött, hogy támogatjuk a kezdeményezést. Örülünk, hogy több mint 265 000 Forintot sikerült a vendégekkel együtt összegyűjtenünk.”– mondta el Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A programban négy Vakvarjú étterem vett részt, a vendégek a Varjúséfek Együnk Egymásért menüben szereplő fogások rendelése esetén, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatta az Együnk Egymásért programot.

„Az éttermek támogatása a közösségi segítségnyújtás egyik legjobb példája, hiszen az akció sikeréhez a vendégeik akivitására is szükség volt. A támogatói menük fogyasztóinak kivételes gasztronómiai élményekben volt részük, és egyúttal nélkülöző emberek élelmezését is segítették. Az összegyűlt adományok segítségével az Élelmiszerbank közel 14 ezer adag mentett élelmiszert tud rászorulókhoz juttatni.” – mondta el Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.

Az étteremcsalád számos sikeres karitatív akciót indított az elmúlt években. A 2020-as járvány kezdetekor a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a be kellett zárniuk éttermeiket. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy legnehezebb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeinkhez mérten támogatni tudják. A program számos jótékonysági akcióban vett már részt helyi önkormányzatokkal, jótékonysági szervezetekkel együttműködve. Adományoztak például rászorulóknak digitális eszközöket, de volt, hogy 150 hajléktalan számára karácsonyi vacsorát készítettek. Büszkék rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységüknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?