hirdetés
hirdetés

Sokszínű Mauritius

Maurituson igazán sokszínű kultúra és változatos tájak várják a látogatókat, és a magyar piacra is figyelmet fordítanak, hiszen az Aviareps által szervezett közép-európai road-show állomásaként a helyi turisztikai hivatal és utazásszervezők Budapesten, a Kempinski Hotel Corvinusban találkozhattak hazai szakemberekkel és újságírókkal.

hirdetés

Joan Lamy, a Mauritian Tourism Promotion Authority képviselője szerint az ázsiai, európai és afrikai kultúrák keveredése egyedi kínálatot hozott létre a szigetállamban, amelyet hasonlóképp izgalmas természeti attrakciók tesznek még vonzóbbá. A szállások és a turisztikai termékek igen nívósak, a megközelíthetőség sem okozhat gondot Európából, és rengeteg szabadidős, illetve szórakoztató programból válogathatnak az itt nyaralók.  Most épp a sportlehetőségek kerülnek fókuszba, főként a golf, hiszen 10 darab tizennyolc- és 3 kilenclyukú pálya áll egész évben rendelkezésre. A kicsit extrémebb elfoglaltságokat keresőknek pedig kite-surfing és kite-jump is ajánlható, de az outdoor túrákat keresők sem fognak csalódni.

De lehet itt oroszlánokkal sétálni és delfinekkel úszni is, együtt vacsorázhatunk a helyiekkel és kipróbálhatjuk a helyi street foodot a fővárosban, Port Louis-ban. Megismerhetjük az immár világörökségi sega-táncot, illetve a geet gawai ceremóniát, a nemzeti parkokban rózsaszín galambokat figyelhetünk. A szállások terén már nem csak a hagyományos típusok hódítanak (nemzetközi és helyi brandek alatt), aki szeretné, akár egy buborék-hotelben is eltölthet egy éjszakát.

Ahogy Joan Lamytól megtudtuk, a legfontosabb küldőpiacok Franciaország, Reunion, Dél-Afrika, Németország és az Egyesült Királyság.  A látnivalók toplistáján pedig mindenképpen szerepel az óriás vízililiomokat felvonultató Pamplemousse Botanikus Kert, Chamarel hétszínű árnyalatban pompázó sziklái, Port Louis-ban a piac és a citadella. De a Red Roof Chapel, az alvó vulkán és a Tea Route is egyre keresettebbek a turisták körében.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai