hirdetés
hirdetés

Stájerország már a 2013-as Sí- Világbajnokságra „gyúr”

Beruházásokkal és vendégmarasztaló ötletek tucatjaival várják a turistákat a Schladming/Dachstein, HochSteiermark és Murtal sí régiókban - hangzott el a Corinthia Hotel Budapestben tartott sajtóreggelin.

Munkatársunktól

hirdetés

A 2013-as Alpesi Sí-VB schladmingi főpróbáját jövő március 14.-18. között tartják, melyre számos új létesítmény készül a Planai völgyállomásnál (új felvonó, győztesek kapuja, szolgáltató fedélzet). A Schladming-Dachstein üdülőrégióban az egész síterepen ingyenes Wifi kapcsolat áll idéntől a vendégek rendelkezésére! Ezen túlmenően a Hauser Kaibling, Reiteralm, Kreischberg, Galsterbergalm, Riesneralm üdülő központokban is folyik a síterepek korszerűsítése, melyre három év alatt mintegy 400 millió eurót fordítanak. Katalin naptól már kezdődik, december elejétől teljes erővel beindul az idei szezon, a látványos, zenés megnyitó ünnepségekre külön csomagajánlatokat dolgoztak ki. Új ajánlatok: Személyre szabott világbajnoki edzőtábor a Schladming- Dachstein üdülőrégióban; síugrás amatőröknek az Ausseerland régióban; új sífutópark gyermekeknek a Ramsau am Dachstein régióban.

A gasztronómia, mint turistacsalogató

A tősgyökeres stájer konyha finomságai élvezhetők 14 alpesi kunyhóban a Schladming-Dachstein régióban, míg a Turracher Höhe-n "Levesfesztivált” és ínyencfalatos „Sí tavaszt” rendeznek a vendéglátósok. Mindenütt kóstolhatóak lesznek a Dél-stájer borok. Grazban 50 tonna jégből faragott adventi betlehem teremt ünnepi hangulatot, majd februárban az „Ínyencbálon” tovább folyik a dinom-dánom. A város új kulturális negyeddel (Joanneum) gyarapodott, melynek belső udvarán fényes, ehető-iható finomságokkal gazdagított karácsonyi vásárt rendeznek.

Gyermekes családok számára

öntik az ötleteket a helyi szolgáltatók: A Turracher Höhe-n Alpaka-trekking, alpesi hullámvasút- szánkópálya, a Kreischbergen Airy-Funpark szórakoztatja a gyermekeket. Hochsteiermarkban a „Romantika sí régióban” teljesen a családok kényeztetése került előtérbe. Itt sorbaállás nélkül lehet kisebb, nyugalmasabb sípályákon élvezni a tél örömeit.(Gamsmugi gyerek-hóvilág, kedvezményes síbérletek, hóemberépítés emlék fényképekkel, ajándék reklám sállal). Rendezvények, fáklyás felvonulások, egyes pályaszakaszokon színinövendékek előadásai gondoskodnak különleges élményekről.

Csendes, nyugodt téli üdülést kínál az Eisenwurzen Natúrpark, és a Schwanberg egykori kapucinus kolostorából átalakított gyógyiszapfürdő. Tombolni lehet viszont a loipersdorfi termálfürdő új csúszda-és vízi élményparkjában.

Stájerország az összes érkezések (1,5 mio.) és vendégéjszakák (közel 5 mió.) imponáló nagyságát megőrizve nagyjából tartotta a korábbi szintet az elmúlt téli szezonban. Köszönhető ez a magyaroknak is, hiszen a magyar turisták száma 8,6 a vendégéjszakák száma 8,7 százalékkal nőtt ugyanezen időszakban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai