hirdetés
hirdetés

Ökoturizmusban erősít a nemzeti turizmusmarketing-szervezet

Stratégiai megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt.

hirdetés

Folytatja 2013-ban is a 2007-ben megkezdett együttműködését a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Erről írt alá stratégiai megállapodást Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár, valamint Denéné Tóth Marianna, az MT Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az Utazás kiállításon.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a közös munka célja továbbra is a fenntartható turizmus (ökoturizmus) népszerűsítése, és kiemelt figyelmet fordítanak a nemzeti parkokra is. A természetvédelemért felelős tárca és a nemzeti turisztikai marketingszervezet törekvése, hogy az ökoturisztikai programok kínálatába beemeljék a természeti és kulturális örökséggel bíró tájainkat, és védelmükre ráirányítsák a figyelmet - emelte ki közleményében az MT Zrt.

A VM és az MT Zrt. számára továbbra is fontos a látogató- és családbarát szempontok érvényesítése az ökoturisztikai létesítmények tervezése és kialakítása, valamint közös rendezvényeik megszervezése során. Ennek érdekében idén is pályázatot hirdetnek "Az év ökoturisztikai létesítménye" cím elnyerésére.

Kiemelt közös feladat lesz az idén hetedik alkalommal megszervezendő Magyar Nemzeti Parkok Hete: a népszerű rendezvénysorozat alkalmával az ország nemzeti parkjaiban kínálnak változatos lehetőséget Magyarország természeti kincseinek megismerésére - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk