hirdetés
hirdetés

Szállás világítótoronyban és a pórul járt Concordia

A MaremMare Konzorcium, mely a Toszkán tengerpart homokos partjait szegélyező kempingjeit, üdülőfalvait, szállodáit népszerűsíti, 14 európai városban folytatott marketing és értékesítő kampányának utolsó állomásaként Budapesten tartott workshop -ot.

hirdetés

Hírverésüknek nem várt hátszelet adott a Concordia zátonyra futása Giglio szigetén. Most talán az egész világ figyelme ráterelődött a Giglio szigettől egy kilométeres távolságban elérhető toszkán szárazföld tengerpartjaira is, ahol a természeti szépségek még többnyire érintetlenül megőrződtek. (Katasztrófa turisták ne siessenek, a Concordiának nyárra már nyoma se marad).

A turisztikai szakma számára

több tanulsággal is szolgált a MaremMare tájékoztatása. Példakép lehetne az eredetileg 6 turisztikai szolgáltató kezdeményezésére létrejött privát marketing szervezet. Mára 108, főként szálláshelyi és éttermi tagot számlálnak, akik 100 -1000 euró közötti éves díjat fizetnek a konzorciumnak. Maguk vették kezükbe turisztikai létesítményeik népszerűsítését, noha megkeresik és megkapják munkájukhoz az ENIT, ill. a kereskedelmi kamara támogatását is. Biztosak abban, hogy a turisták keresni fogják a kellemes tengerparti üdülést csillagtúrákkal (toszkán és etruszk városok) összekapcsoló csomagtúrákat Magyarországon is.

A régió tengerpartja

többnyire homokos, négy természetvédelmi terület, (két szigetük is az) jelzi a természet érintetlenségét. Ehhez társulnak a tengerparttól alig beljebb található, képeslapra illő kicsi, etruszk és római emlékeket őrző középkori városkák, őrtornyok, várak. 2019-ben az egész területet az etruszk örökségre hivatkozva Európa Kulturális Fővárosának jelölték. A kempingek (bungalók, lakókocsi férőhelyek, szállodák) több hektáros erdőben, a tengerparton találhatók, háromcsillagostól kezdve a luxuskategóriáig. Mindenféle szabadtéri sport űzéséhez biztosítottak a lehetőségek, a hajózás, szörfözés, búvárkodás természetesen kiemelt jelentőségű. A kikötőkben zajlik az édes élet, bárok, diszkók, éttermek szolgálnak kikapcsolódásként.

A GITAV-hoz többnyire all-inclusíve klub létesítmények, hat kemping-üdülőtelep és öt, különleges fekvésű szálloda tartozik. Szállás középkori világítótoronyban és az agroturizmus keretében is biztosítanak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai