Sziget: jókora summát hagytak étkezésre is a látogatók

A fesztiválozók egyharmada naponta tízezer forint felett költött kajára.

A fesztiválon részt vevők több mint kétharmada napi szinten 5 ezer forint feletti értékben vásárol ételt magának, a megkérdezettek 33 százaléka pedig több mint 10 ezer forintot költ egy nap kajára – derült ki a Pek-Snack idei, Sziget Fesztiválon végzett kutatásából. Szinte minden második személy gyorsételt, illetve szendvicset fogyaszt ilyen jellegű eseményeken, a péksütemények mellett – a pizzát és a kenyérlángost is beleértve – közel 30 százalékuk dönt. A fesztiválozók legkedveltebb péksüteménye pedig a sajtos rúd és a kakaós csiga.

A fesztiválozók több mint fele naponta legalább háromszor, vagy annál is többször vásárol magának harapnivalót, és jellemzően olyan gyorsételek mellett teszi le a voksát, mint a gyros, burger és hot-dog – derül ki a Pek-Snack, Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózata által a Sziget Fesztiválon végzett felméréséből. Meleg ételre közel 30 százalékuk költ, pizzát, illetve kenyérlángost szinte minden ötödik ember fogyaszt. A válaszadók többségének (37 százalék) 5–10 ezer forint közötti összegbe kerül a fesztiválon való kajálás, több mint 30 százalékuk 10 ezer forint felett költ napi szinten étkezésre.

„Korábban már végeztünk kutatást a reggelizési szokásokkal, valamint a pizzafogyasztással kapcsolatban. Kíváncsiak voltunk, hogy az eredmények mennyiben térnek el akkor, ha a kérdéseinket egy nem hétköznapi eseményen tesszük fel. A válaszokból az látszik, hogy a fesztiválon való étkezés nagyban különbözik a mindennapitól: többet költünk, kevesebb meleg ételt eszünk, ami pedig a péksüteményeket illeti, ezeket nem reggelire, hanem inkább délután fogyasztjuk. A kakaós csiga és a sajtos rúd népszerűsége viszont töretlen; ezeket a termékeinket keresték a legtöbben a Szigetre kitelepült food truckunknál” – mondta el Matskási Zoltán, a Pek-Snack marketing és üzletfejlesztési igazgatója.

Túlzás nélkül állítható, hogy ha péksüteményről van szó, a fesztiválra látogatók édesszájúak, hiszen sós ízesítésűt alig egyharmaduk választ. A pékáruk délután a legnépszerűbbek, a többség ekkor fogyasztja ezeket a legszívesebben. A legritkábban délelőtti órákban fogynak ezek a pékáruk. Kedvenc péksüteményként a legtöbben a sajtos rudat jelölték meg, ezt követi a kakaós csiga.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.