hirdetés
hirdetés

Szintet lépett a Digitális Magyarország Ügynökség

Megjelent a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését érintő kormányrendelet.

hirdetés

Az állami szervezet felügyeli ezentúl a kormányzati informatikát, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, továbbá a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel.

Az ügynökség ezzel kapcsolatos közleményéből kiderül, a kormányrendelet megjelenésével egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre. Mint írják, a DMÜ működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat Guller Zoltán miniszteri biztos látja el, aki korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója volt.

Guller Zoltán, a DMÜ vezérigazgatója
Guller Zoltán, a DMÜ vezérigazgatója

A jövőben a DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítésével, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat.
 "Az innovatív és proaktív működés a megfelelő eszközrendszer birtokában a digitalizációt az állampolgárok szolgálatába állítja", fogalmaztak.
 Mint írják, a szervezet célja, hogy csökkenjen a bürokrácia, hatékonyabbá váljon a döntéshozatal és enyhüljenek az állampolgárok terhei. A működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd, áll ezzel kapcsolatos közleményükben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk