hirdetés
hirdetés

Szintet lépett a Digitális Magyarország Ügynökség

Megjelent a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését érintő kormányrendelet.

hirdetés

Az állami szervezet felügyeli ezentúl a kormányzati informatikát, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, továbbá a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel.

Az ügynökség ezzel kapcsolatos közleményéből kiderül, a kormányrendelet megjelenésével egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre. Mint írják, a DMÜ működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat Guller Zoltán miniszteri biztos látja el, aki korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója volt.

Guller Zoltán, a DMÜ vezérigazgatója
Guller Zoltán, a DMÜ vezérigazgatója

A jövőben a DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítésével, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat.
 "Az innovatív és proaktív működés a megfelelő eszközrendszer birtokában a digitalizációt az állampolgárok szolgálatába állítja", fogalmaztak.
 Mint írják, a szervezet célja, hogy csökkenjen a bürokrácia, hatékonyabbá váljon a döntéshozatal és enyhüljenek az állampolgárok terhei. A működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd, áll ezzel kapcsolatos közleményükben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk