hirdetés

A gépgazdák töltik meg a Best Reisen üres helyeit

A hazai touroperátorokat kérdeztük meg arról, hogy hogyan változik a charterpiac a Best Reisen leállásával.

hirdetés

A charterpiac évek óta tartó szűkülése miatt nem ritka az utóbbi időben, hogy egy üdülőhelyre több utazásszervező együtt indít charterláncot. A legtöbb esetben van egy chartergazda, rajta kívül pedig 1-2-3 albérlő utazásszervező ül a gépen, akik fix számú helyet vesznek meg a járaton. Így volt ez a Best Reisen több úti céljával is. Bizonyos úti célok esetén a Best volt a gépgazda, de előfordult, hogy ők béreltek bizonyos számú helyet mások járatán.

Információink szerint a Best öt másik hazai tour-operátorral működött együtt a nyári chartereket tekintve: a Green Travellel, a Taurus Reisennel, a NUR Neckermannal, a Kartago Tours-szal, az IBUSZ-szal. 

A hurghadai és a debreceni indulású antalyai járat volt a két kapcsolódási pont a Green Travel és a Best Reisen között, tudtuk meg Mihálka Róberttől, a Green Travel utazásszervező értékesítési vezetőjétől. A Best Reisen csődje és az egyiptomi zavargások miatt a szerdai hurghadai charter eleve kiesik - emelte ki Mihálka . Az utolsó Egyiptomban nyaraló Green Travel utasok, a Best Reisen utasaival együtt ma jönnek haza a járattal. A debreceni indulású antalyai charter gépgazdája a Green Travel, így eddig is ők értékesítették a helyek nagyobb részét. Az utazási iroda most megpróbálja a Best Reisen helyeit is maga értékesíteni.

A Best Reisen antalyai charterjáratának kiesésével valamelyest szűkül a Kartago Tours törökországi kapacitása, az utazásszervezőnek ugyanis 40 helye volt a gépen, tudtuk meg Füri Mihálynétól, a Kartago Tours ügyvezető igazgatójától. Az utazásszervező utasai a szezon végéig a Green Travel charterláncán juthatnak el törökországi nyaralásukra.

Egyiptomba is volt közös járatuk a Best Reisennel, de ezt egyébként is törölniük kellett a Külügyminisztérium figyelmeztetése miatt. Most elsősorban arra koncentrálnak a Kartagónál, hogy a jelenleg kint tartózkodó utasok gond nélkül hazajussanak. Kedden jött haza egy adag utasuk, ma is érkeznek haza, az utolsó charter pedig pénteken hozza haza utasaikat Hurghadából. 

A Best Reisen a Kanári Szigetek, Rhodosz, Burgasz és Mallorca desztinációkon rendelkezett garanciális kontingensekkel a Thomas Cook Air charter gépein, Tunézia esetében pedig a Neckermann vette a helyeket a Best Reisentől, tájékoztatta lapunkat Hermányi Attila, a Thomas Cook Air/NUR vezetője. A felszabadult kapacitásokat a Neckermann csapata és partnerei gőzerővel próbálják értékesíteni egyrészt új utasok megnyerésével, a már befoglalt Best Reisen utasok elutaztatásával és az egyiptomi járatokról átfoglalt utasokkal. 

A Taurus Reisen keddi enfidhai és pénteki monastiri charterén is voltak helyei a Best Reisennek, előbbin 40, utóbbin 30 ülést töltött az iroda, most ezeket is önállóan értékesíti majd a Taurus, mondta el Kálmán Krisztina, a cég magyarországi irodavezetője. A viszonylag kis kapacitások értékesítése nem jelenthet különösebb gondot - tette hozzá. 

Az IBUSZ-nál a krétai járatot érinti a Best Reisen leállása, a szerdai heraklioni járaton hetente negyven helyet töltött az iroda, ami most az IBUSZ kapacitása lett. Komora Zoltán, az utazási iroda vezérigazgatója elmondta, a járat még öt hétig közlekedik, és ez a negyven hely kezelhető mennyiség, amit megpróbálnak értékesíteni. 

A Best Reisen csődje semmilyen módon nem érinti a Sun & Funt, a két iroda nem állt kapcsolatban egymással, nem volt közös gépük, tudtuk meg Nemes Mariann marketingvezetőtől. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Kiadónk társoldalai