Taroltak a pestiek a portásversenyen

Young Talent elnevezéssel országos Gunst András  portásversenyt tartottak november 8-án, csütörtökön az aranykulcsosok, az MSZÉSZ égisze alatt.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve 2018. november 8-án immár ötödik alkalommal rendezte meg a fiatal tehetségek országos versenyét – igazodva a korszerű követelményekhez és vendégelvárásokhoz - „Young Talent” Országos Gunst András Portásverseny Front Desk Success Challange 2018 címmel.

A versenyre összesen 55 versenyző, ebből 9 vidéki kolléga küldte be a jelentkezését. Az indulók közül 20 fő jutott az elődöntőbe, ahonnan 4 fő került a döntőbe. A rendezvénynek újból a Budapest Hilton szálloda adott otthont, magas színvonalon, méltó környezetet nyújtva.

A vetélkedő célja, hogy felhívják a figyelmet a szakmai tudás, a jó minőségű szolgáltatás fontosságára, a szállodás szakma, azon belül a portások, recepciósok tevékenységének jelentőségére, továbbá, hogy lehetőséget nyújtsanak a fiatal szakembereknek szakmai jártasságuk, képességeik, készségeik bemutatására, s ezáltal szakértelmük megmérettetésére.

A zsűri munkájában dr. Niklai Ákos zsűrielnök mellett részt vett Szabó Áron,az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója, Jo Gowie a The Three Corners Hotels & Resorts fejlesztési igazgatója valamint Takács Tamás és Molnár-Fritsch Lóránt a Magyar Aranykulcs Egyesület képviseletében.

A legjobb teljesítményt nyújtó szakemberek a versenyen szerzett szakmai tapasztalatok mellett az alábbi értékes díjakat is magukkal vihették:

a verseny győztese Molnár Bence (Hotel Palazzo Zichy)  díj: Accent Hotels (2 fő 3 éjszaka) és a Costes Downtown 2 fős vacsora meghívása -

II. helyezett Halász Andrea (Buddha Bar Hotel) díj: Danubius Hotels (2 fő 3 éjszaka) és a Kollázs Étterem 2 fős brunch meghívása

 III. helyezett Fabula Balázs (Gresham Four Seasons) díj: Hunguest Hotels (2 fő 3 éjszakára) és a Baraka Étterem 2 fős vacsora meghívása

A legjobb írásbeli eredményért Szurma Nikolett (Park Inn by Radisson Zalakaros) az Ibis Hotel Győr (2 fő 3 éjszaka) különdíjat, a legjobb vidéki versenyző Pósa Attila (Famulus Business Hotel Győr) pedig a Dunarama által felajánlott 50 perces luxus sétahajózás (10 főre) különdíját kapta.

Forrás: Vendég


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.