Tavasz van, gyönyöru

A tavasz az újjászületés idoszaka. Magyarország turisztikai régiói, turisztikai szolgáltatói ebben az idoszakban számtalan izgalmas, különleges és egyedi programmal várják a vendégeket.

Tavaszi zsongás a Balatonnál

Április – a név a latin aperire szóból származik, melynek jelentése „megnyitni”. Nálunk, a Balaton régióban is „kinyílnak a kapuk”: nemcsak az újjászületo természet várja az illatok és színek szerelmeseit, számtalan program csalogat be és ki egyaránt.

A Balatonnál egész évben van mit csinálni – idén tavasszal például ellátogathatunk az újra megnyitó tapolcai Tavas-barlangba, bobozhatunk egyet és az új kilátóból körülnézhetünk a balatonfuzfoi bobpályán, kerékpárra pattanhatunk a bringakörúton vagy madarakat leshetünk a Kis-Balatonnál. A Balaton7-en május 18–28. között idén is fesztiválokra és rendezvényekre, zenei koncertekre és múzeumlátogatásokra, szakvezetett kirándulásokra és sétahajózásra invitáljuk mindazokat, akik tudják, hogy a Balaton több mint egy hét, több mint a strandolás, több mint egy nyári vakáció. Találkozzunk tavasszal is a Balatonnál! Érdemes eljönni, mert kedvezmények sora várja a vendégeket! A régió kedvezményes szezonális és Balaton7-es csomagajánlatai, valamint bovebb információ az aktuális rendezvényekrol a www.balaton.itthon. hu weboldalon érheto el.

Dél-Dunántúl: vendégváró ökoporták

Dél-Dunántúlon íze van az életnek. Februárban bemutattuk a borutak pincészeteinek év végéig tartó „Fozotanfolyam, borra hangolva” programját, amelyben a helyi borokkal harmonizáló, helyi ételkülönlegességeket tanulhatunk meg elkészíteni, a legegyszerubb népi ételtol, mint a sokác köcsögös bab, egészen a csúcsgasztronómiai költeményekig. Egy a közös bennük: valamennyi helyi alapanyagokból készül. A helyi, kézmuves finomságok állnak az ökoporta-minosítésu falusi vendéglátók idei programjának középpontjában is. Idén valamennyi, náluk megszálló utazót vendégül látnak három helyi íz kóstolására. Ízelítoként: a cserkúti Vörösdombi Vendégháznál szörpök, gyógyteák és lekvárok, a drávasztárai Öreg Dráva Vendégháznál füstölt kolbász, sonka, kecskesajt, a gyurufui Lovastanyán lágy és keménysajtok, házi szilvalekvár, Lisicza-bor, a káni Ágnes-Portán és Sopi Háznál házi lekvár, kompót, gyógynövénybol készült italok várnak ránk mint a ház ajándéka.

További információ: www.deldunantul.itthon. hu. Ugyanitt érdemes regisztrálni is, mert havi hírlevélben a dél-dunántúli helyi termelok titkos receptjeit is megkaphatjuk.

Programok a Tisza-tónál

„Tervezze meg üdülését a Tisza-tónál! Válassza csomagajánlatunkat a Tisza-tó legnépszerubb és legújabb programjaival, most kedvezményes áron! Látogasson el a májusban megnyíló Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és témaparkba, a Tisza-tavi Vízi Sétányra, a Robin KalandSzigetre, a Tiszavirág Ártéri Sétaútra, valamint a Tisza–tó menetrend szerinti hajójárataira 2012-ben!

Elo- és utószezonban mindennap, foszezonban hétköznap garantáltan kedvezményes áron vásárolhatóak meg a fenti programok mindazoknak, akik legalább két vendégéjszakát töltenek el a Tisza-tavi régió akcióhoz csatlakozó kereskedelmi szálláshelyein. A szálláshelyeken további kedvezmények és garantált ajándékok várják!

Felejthetetlen kalandok és feltöltodés a Tisza-tavi természetben! A programokról, a szálláshelyekrol, az akció részleteirol tájékozódhat a www. tiszato.itthon.hu oldalon.”

Együtt a család az Észak-Alföldön

Az idei esztendoben az Észak-alföldi régió bizony nem szukölködik a kedvezményes üdülési ajánlatokból. A www.eszakalfoldi.hu portált böngészve, azaz érzése támad az embernek, hogy itt mindenki könnyedén megtalálhatja a neki szóló üdülési ajánlatot, legyen szó egy hétvégi kiruccanásról vagy akár a fonyaralásról.

Ön nyugdíjas? Akkor érdemes megnézni a Gyógyító Hétköznapok csomagban lévo üdülési ajánlatokat. Nemcsak a számtalan gyógyvizes létesítmény egészségmegorzo programja miatt ajánlott közülük mazsolázni, de valamennyi esetben igaz az is, hogy négyet fizet, ötöt kap, vagyis az utolsó éjszaka árát elengedik a szálláshelyek. Hétvégi ajánlatot keres? Ez esetben a Tavaszi Wellness Hétvégéket ajánljuk a figyelmébe, amelynek keretein belül minden hölgy vendég ingyenesen vehet részt egy kényezteto masszírozáson Martfutol kezdve Balmazújvároson keresztül Hajdúszoboszlón át egészen Debrecenig. Családi kedvezménynek örülne? Észak-Alföldön valóban lehet Együtt a Család, hiszen az egyik 12 éves kor alatti gyermek elhelyezését grátisz adja minden, akcióban részt vevo szálláshely. Utazna kutya, macska, papagáj? Nem gond! Jöhetnek ok is. A Kedvenc Házak Házikedvenceknek elnevezésu kampányban részt vevo szolgáltatók örömmel látják vendégül a kisállatokat is, így egy percig sem kell kis kedvenceink otthon maradása miatt izgulnunk, annak részletein törni a fejünket. Látogasson el ön is az Eszakalföldi.hu honlapra, és válogasson kedvére a legfrissebb ajánlataink közül!

Falusi öko aktív kampány Észak-Magyarországon!

Az Észak-magyarországi Régió kalandparkjai március közepétol tárt karokkal várják az ide érkezo vendégeket. A Mátrától a Zemplénig Szilvásváradon át izgalmasabbnál izgalmasabb attrakciókkal találkozhat a kalandra vágyó látogató. A kevésbé adrenalinfüggok is kellemes kikapcsolódást találhatnak a hegyikerékpáros-központokban, vagy esetleg a nordic walking adta lehetoségekben. További lehetoségek és akciós szállásajánlatokért látogasson el a www.eszakmagyarorszag. itthon.hu honlapon.

Legendák nyomában a Királyi Régióban

2012 tavaszán a Közép-dunántúli régió fókuszában a kulturális értékek! Látnivalók, rendezvények, mindezek legendákhoz kapcsolva, akciós szállásajánlatokba is csomagolva! Ízelíto az ajánlatokból: Etyek, Korda Filmpark: legyen aktív részese saját filmje elkészítésének! Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély: divat a 19. sz.-tól az I. V.-ig gyerekeknek! Csesznek: gozvontatású nosztalgiavonattal utazzon a Hétpecsétes vártúrák egyik állomására! Komárom, Monostori erod: Tárlatvezetések, interaktív élményprogramok (Ferenc császár álma, Kémhistória) és rendhegyó történelemórák. A Magyar Lovas Színház musorán a Lúdas Matyi és a Trója. Pápa, Esterházy-kastélyban a barokk kort megidézo világ, élo kastély! Sümeg: legyenek részesei egy idoutazásnak a középkor világába! Székesfehérvár: Jam-Bory-vár rendezvény kelti életre a várat. Hetedhét Házfoglalóval nyitja meg kapuit a Hetedhét Játékmúzeum. A királyok ezer élménnyel teli városában garantált idegenvezetések várják! Várpalota: V. hun napok, színes hagyományorzo programokkal. Velencei-tó – Gárdony: fedezze fel várvédo vitézként az egri várat mintázó Rönkvárat és kazamatáit a Gárdonyi Géza-emlékház szomszédságában! Pákozd, KEMPP: Éló történelemóra a honvédelem bölcsojében! Veszprém: kövesse Gizella királyné léptei nyomát! Látogasson el a Gizella napokra, amelynek leglátványosabb része a jelmezes történelmi felvonulás!

További információ: www.kozepdunantul. itthon.hu

Kalandos élmények a Dél-Alföldön

Irány a Dél-Alföld, az élményrégió! Jöjjön, fedezze fel, hogy mennyi aktív és extrém élmény várja itt! Kalandparkok kicsiknek és nagyoknak Gyulán, Kerekegyházán, Toserdon, Szegeden és Makón, paintballpályák, quadozás, jetski, vízisí, ejtoernyozés, sárkányrepülozés, sárkányhajózás – ha pedig kevésbé vad dolgokra vágyik, akkor kipróbálhatja, hol edzenek a világbajnok evezosök Szegeden, vagy felfedezheti a természet szépségeit gyalog, lóháton, kerékpáron. Mihez lenne kedve? Bowlingozni a haverokkal? Fallabdázni? Kipróbálná, milyen a tandemugrás? Vagy az off-road? Ne hagyja magát lebeszélni, irány a Dél-Alföld!

www.delalfold.itthon.hu

Virágzó Nyugat-Dunántúl

A tavasz legszebb hónapjaiban az évszak legszebb virágjaival, kedvezményes szállodai ajánlatokkal várják vendégeiket a nyugatdunántúli gyógyfürdok, történelmi városok, natúrparkok, nemzeti parkok és arborétumok. A megújulás, felfrissülés idoszakában a régió pompás virágruhába öltözik. A mezok, rétek és folyópartok, valamint a városok és falvak virágos díszben készülnek a turisták fogadására. Számos virágos rendezvénnyel (Virágzás Napjai – Orség, Herényi Virágút – Szombathely), a koszegi virágudvarral, a jeli arborétum csodálatos rododendronvirágzásával várjuk a látogatókat, hiszen úgy tartjuk, hogy tavasszal a pihenés csak úgy lehet teljes, ha a gyógyfürdozés, városlátogatás, borkóstolás mellett feltétlenül teszünk egy hosszabb-rövidebb sétát a megújult természetben is. A régió szállodái és falusi vendéglátói ehhez állították össze csomagajánlataikat.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.