hirdetés
hirdetés

Téli napozás havas csúcsokon

A Svájci Turisztikai Hivatal (Switzerland Tourism) workshopot és sajtótájékoztatót tartott Budapesten. 

hirdetés

Megtudtuk, hogy milyen telet jósolnak a hegyvidéki pásztoremberek a hangyák combjából, a mormoták viselkedéséből és a hó szagából. Sok hó lesz, és mivel a síterepek magasan, a csúcsállomások többnyire a felhők fölött fekszenek, napsütésre mindig számíthatunk. A pályák is a nap felé fordulnak. A Swiss ingyen viszi a sífelszereléseket, (ha jó előre lefoglaljuk), és landolás után már átadhatjuk magunkat a Swiss Travel System kényeztetésének. Az STS gondtalan, élményszerű utazást biztosít valamennyi síterephez, vagy látnivalóhoz.

Vasútépítésben verhetetlenek Tell Vilmos utódai, akár 3000 méter fölé is visznek pályák, nem beszélve a hegycsúcsokat behálózó felvonók, gondolák pókhálószerűen kiépített hálózatáról. November 30-ig bérleteikből jelentős kedvezményt adnak, és ezek sok egyéb szolgáltatást (városnézés) is tartalmaznak. A Glacier - Express világhírű panoráma vasútvonalon a svájci hegyvidék legszebb részeit csodálva, eljuthatunk akár St. Moritz-ba, a mondén üdülőhelyre is.

12 svájci kiállító-, többségben kantonok/régiók képviselői – hozta el kínálatát Budapestre. A legtöbbször fényképezett hegycsúcs, a Matterhorn lábánál fekvő autómentes Zermatt „faluban”, a világ minden részéről összegyűlő turisták bámulják a panorámát. Valais 2500 kilométernyi sípályával csalogat: A régióban Nendaz a családi üdülések specialistája, kitűnő hóviszonyokat és sok napsütést garantál. Ticino, a hegyek és tavak délies világa, gleccserekkel és pálmafákkal elbűvölő kontrasztot alkot. A Genfi-tó régió száz, ebből 14 látogatható kastéllyal, számtalan múzeummal, csúcs gasztronómiát képviselő éttermekkel dicsekedhet. Cháteau-d’Oex a világ hőlégballonosainak találkozó helye. A Les Diablerets 3000 méter magasan fekvő gleccserén novembertől-májusig tart a síszezon. Interlaken a hegyek és tavak között fekszik: Itt, a Schilthorn csúcsán, majd 3000 méter magasan épült fel a világ első forgó étterme, fantasztikus kilátással az Eiger, a Mönch és a Jungfrau hegyeire.

Néhány érdekesség az eseménynaptárból: a Luzern melletti Pilatus-Kuhn hegyen, 1900 méter magasan rendezik a legmagasabb Karácsonyi Vásárt. Hivatásos Mikulás VB-t rendeznek Clau-Wau címen. Januárban Valaisban boszorkány vetélkedőre kerül sor, márciusban pedig sok zenével és virágdísszel körítve, megválasztják a legszebb tehenet Leukerbadban.
Urs Weber, marketing menedzser tájékoztatása szerint 2003 óta 60 százalékkal nőtt a magyar beutazás Svájcba. Az idei év első felében még kisebb növekedést tapasztaltak, a nyáron azonban a beutazás általában, így a magyaroké is, visszaesett. Honlapjukon rendszeresen tájékoztatnak a szuper-akciós ajánlatokról. Az idei, 90 oldalas Téli Katalógus mellett magyar nyelvű általános információ, térkép, és a Svájcba utaztató magyar utazási irodák ajánlatainak összefoglalója is díjmentesen kapható már.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai